Αρχική Κύθηρα Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών: Εορτασμός της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στη Μητρόπολη Αθηνών

Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών: Εορτασμός της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στη Μητρόπολη Αθηνών

blank

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος εορτασμός της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας από τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών στη Μητρόπολη Αθηνών, στις 24 Σεπτεμβρίου 2024. Πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους μέλη του Συνδέσμου και φίλοι των Κυθήρων, προσήλθαν για να τιμήσουν την πολιούχο των Κυθήρων, ακολουθώντας την πολυετή παράδοση που διατηρείται ζωντανή από τους Κυθηρίους της Αθήνας.

Η πανηγυρική θεία λειτουργία τελέστηκε με ευλάβεια, ενώ ακολούθησε η αρτοκλασία, με τη συμμετοχή των παρευρισκομένων. Η Πρόεδρος του Κυθηραϊκού Συνδέσμου, κ. Βασιλική Σαμίου, απεύθυνε θερμές ευχές προς όλους, εκφράζοντας τις ευχαριστίες της για τη συνεχή στήριξη του Συνδέσμου και τη διατήρηση των παραδόσεων. Επίσης, η κ. Σαμίου ευχήθηκε “Χρόνια Πολλά” σε όλους τους συμμετέχοντες και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην οργάνωση του εορτασμού.

Ιδιαίτερη στιγμή της τελετής ήταν η ψαλμωδία του τροπαρίου της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, γραμμένη από τον Κυθήριο συνθέτη Σοφοκλή Καλούτση, το οποίο ερμήνευσε η συμπατριώτισσα Ελένη Χάρου. Το τροπάριο, συνδεδεμένο άρρηκτα με τη θρησκευτική κληρονομιά των Κυθήρων, προσέδωσε έναν ακόμη τόνο πνευματικής ανύψωσης στην τελετή.

Μετά το πέρας της λειτουργίας, όπως κάθε χρόνο, μοιράστηκαν στους παρευρισκόμενους μυρτιές και άρτοι από τα Κύθηρα, σε ένδειξη ευλογίας και σύνδεσης με την ιδιαίτερη πατρίδα.

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους τους συντελεστές της τελετής. Συγκεκριμένα, ευχαρίστησε την κ. Αλεξάνδρα Λουράντου για τον στολισμό της εικόνας της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, το αρτοποιείο του Καραβά για την προσφορά των άρτων της αρτοκλασίας, καθώς και τη μεταφορική εταιρεία «ΑΦΟΙ ΓΛΥΤΣΟΥ», που ανέλαβε τη μεταφορά των άρτων από τα Κύθηρα.

Ο εορτασμός της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας αποτελεί ένα σημαντικό θρησκευτικό και πολιτιστικό γεγονός για τους Κυθήριους της Αθήνας, ενισχύοντας τους δεσμούς τους με τον τόπο καταγωγής τους και διατηρώντας ζωντανές τις παραδόσεις τους.

blank

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eleven − 3 =