white Toyota bus
Photo by Humphrey Muleba on Unsplash

Κύθηρα, 10 Σεπτεμβρίου 2024. Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στα Κύθηρα συνοδεύεται από ένα σοβαρό ζήτημα που πλήττει μαθητές και γονείς: η έλλειψη σχολικών μεταφορών. Παρά τις προσδοκίες ότι όλα θα ήταν έτοιμα για τη νέα χρονιά, οι συμβάσεις για τις ανανεώσεις των δρομολογίων δεν έχουν ακόμη υπογραφεί, αφήνοντας τους μαθητές χωρίς τον απαραίτητο τρόπο μεταφοράς τους προς το σχολείο.

Το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Χώρας-Καρβουνάδων Κυθήρων ενημέρωσε με επιστολή του τους γονείς ότι λόγω καθυστέρησης από την Περιφέρεια Αττικής, οι συμβάσεις για τα σχολικά δρομολόγια, που θα έπρεπε να είχαν υπογραφεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου, δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί. Ως αποτέλεσμα, οι μαθητές δεν θα έχουν πρόσβαση σε μεταφορικά μέσα για να φτάσουν στα σχολεία τους, κάτι που αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για πολλές οικογένειες που εξαρτώνται από αυτές τις υπηρεσίες.

Το πρόβλημα των μεταφορών

Τα Κύθηρα, ένα νησί με περιορισμένες επιλογές μεταφορών, βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις σχολικές μεταφορές για να διασφαλιστεί ότι οι μαθητές θα μπορούν να φτάνουν στα σχολεία τους. Η έλλειψη δρομολογίων δημιουργεί σημαντική αναστάτωση, ιδίως για τις οικογένειες που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές του νησιού. Χωρίς την παροχή μεταφορικών υπηρεσιών, πολλοί γονείς καλούνται να καλύψουν τα καθημερινά χιλιόμετρα, δημιουργώντας επιπρόσθετη πίεση τόσο στον χρόνο τους όσο και στον οικονομικό τους προϋπολογισμό.

Η καθυστέρηση αυτή από την πλευρά της Περιφέρειας είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς το ζήτημα των σχολικών μεταφορών αποτελεί πάγιο πρόβλημα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, αλλά στα Κύθηρα, με την γεωγραφική τους απομόνωση, η έλλειψη αυτή έχει ακόμα μεγαλύτερο αντίκτυπο.

Αντιδράσεις γονέων

Η κατάσταση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των γονέων, οι οποίοι αναρωτιούνται γιατί το ζήτημα των μεταφορών δεν διευθετήθηκε εγκαίρως. «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά κάθε φορά ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα είναι διαφορετικά», αναφέρει στο Kythera.News ένας γονέας. «Οι αρμόδιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να λύσουν αυτό το πρόβλημα άμεσα».

Οι γονείς, αν και προσπαθούν να προσαρμοστούν στην κατάσταση, ανησυχούν για το πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτή η αβεβαιότητα και αν θα υπάρξει μόνιμη λύση.

Η επίλυση αυτού του προβλήματος είναι επιτακτική και αναγκαία για την ομαλή λειτουργία της σχολικής χρονιάς στα Κύθηρα.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

1 + eleven =