Ο συμπατριώτης μας και ταλαντούχος μουσικός – στιχουργός Γιώργος Κασιμάτης παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με τίτλο “Ο Θάνατος κι ο Έρωτας”, το οποίο ανέβηκε πρόσφατα στο YouTube. Πρόκειται για ένα βαθιά συναισθηματικό κομμάτι, που πραγματεύεται τις έννοιες του θανάτου και του έρωτα.

Στις στίχους, ο Κασιμάτης παρουσιάζει τον θάνατο και τον έρωτα ως δύο αδέρφια που από την αρχαιότητα κυβερνούν τον κόσμο. Οι εικόνες που δημιουργεί είναι έντονες, όπως όταν περιγράφει τον θάνατο να υπόσχεται ουρανό και τον έρωτα να προσφέρει πεφταστέρια. Ο ακροατής μεταφέρεται σε ένα κόσμο γεμάτο ένταση, όπου το πάθος και ο πόνος συνυπάρχουν με μια μυστηριώδη ισορροπία.

Το τραγούδι απογειώνεται με την λιτή, αλλά ισχυρή του θεματολογία: ο πόθος που δεν περιορίζεται από το σύμπαν, η αγωνία και η επιθυμία που πλημμυρίζουν το κορμί, η ένταση της ζωής που ξεπηδάει από τον πόνο. Ο Κασιμάτης τραγουδά για τη λαχτάρα που μας σπρώχνει να ζούμε και να αγωνιζόμαστε, ακόμα και όταν αυτό μας τσακίζει.

Το κομμάτι κλείνει με την υπόσχεση ότι ο έρωτας είναι τόσο ισχυρός, που αξίζει να θυσιάσει κανείς τα πάντα γι’ αυτόν: “Για χάρη του γεννήθηκα, για εκείνο τραγουδάω, κι άμα το θέλει τον κόσμο μου ολόκληρο για χάρη του πουλάω.”

Μπορείτε να ακούσετε το νέο τραγούδι του Γιώργου Κασιμάτη στο επίσημο κανάλι του στο YouTube: Γιώργος Κασιμάτης – Ο Θάνατος κι ο Έρωτας.

στίχοι/ μουσικοί: Γιώργος Κασιμάτης

ο Θάνατος κι ο Έρωτας

Στο πιο ψηλό βουνό της γης
θα πάω να το φωνάξω
Να’ ρθουν οι κάμποι ανάποδα
Τον κόσμο να ταράξω

Ο Θάνατος κι ο Έρωτας
αρχαία είναι αδέρφια
Ο ένας τάζει ουρανό
Κι ο άλλος πεφταστέρια

Ο πόθος που δεν έφτανε
το σύμπαν να τον κλείσει
Τρύπωσε μέσα στο κορμί, κορμάκι μου
και το’ χει πια ραγίσει

Όταν θα σπάσει θα χυθεί
αυτό που λαχταράω
Αυτό που όσο περισσότερο πονά
Τόσο θα το ζητάω

Για χάρη του γεννήθηκα
Για εκείνο τραγουδάω
Κι άμα το θέλει τον κόσμο μου ολόκληρο
για χάρη του πουλάω

Βιογραφικό του Γιώργου Κασιμάτη

Γεννήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου του 1998 στην Αθήνα, όπου και διαμένει για το μισό έτος. Το άλλο μισό βρίσκεται στον τόπο καταγωγής του, στα όμορφα και μυστηριακά Κύθηρα. Η ενασχόληση του με τη μουσική ξεκίνησε σε πολύ νεαρή ηλικία. Σε ηλικία 14 ετών πήρε το πτυχίο του στα μοντέρνα κρουστά, με καθηγητή τον Αλβέρτο Παναγιωτόπουλο. Για διάστημα δύο ετών, παράλληλα με τα ντραμς, έκανε επίσης μαθήματα κλασσικού πιάνου και ακουστικής κιθάρας. Τότε ήταν που ξεκίνησε να γράφει τα πρώτα του τραγούδια. Από την ηλικία των 18 ετών και για διάστημα τριών χρόνων, παρακολούθησε θεωρητικά μαθήματα μουσικής με τον καθηγητή, πιανίστα και συνθέτη Παναγιώτη Θεοδοσίου. Τα μαθήματα αυτά πιο συγκεκριμένα ήταν, θεωρία, αρμονία, αντίστιξη, φούγκα, τζαζ αρμονία και ελεύθερη σύνθεση για ορχήστρα. Για μια περίοδο ασχολήθηκε με τη σύνθεση κλασσικής και μοντέρνας μουσικής για ορχήστρα και για σόλο πιάνο.

Γιώργος Κασιμάτης

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three × four =