george-didimiotis Διδυμιώτης

Τη Δευτέρα το βράδυ στον Καραβά πραγματοποιήθηκε μια συνέλευση κατοίκων που αποφάσισε ρητά ότι δε θέλει, για άλλη μια φορά, να τρυπηθεί η γη του χωριού από ένα τρυπάνι που θα ψάξει για νερό. Το σκεπτικό των κατοίκων είναι ότι δεν πρέπει να πάρουμε το ρίσκο και να αντλήσουμε άμεσα, τώρα, νερό από ένα συγκεκριμένο σημείο με κίνδυνο να ξεραθεί η ρεματιά. Οι πολλές και αλόγιστες γεωτρήσεις έχουν δημιουργήσει προβλήματα, παρά έχουν συμβάλει στη σωστή διαχείριση του νερού. Το βασικό σημείο της επιχειρηματολογίας είναι ότι ενώ έχουμε στοιχεία και μαρτυρίες για το πόσο μπορεί να επηρεαστεί η πηγή του Κεραμαρίου, οι υπεύθυνοι επιμένουν να θέλουν να τρυπήσουν στο σημείο.

Απορρίπτουν ως ανοησίες τα επιχειρήματα των κατοίκων.

Απειλούν τα διπλανά χωριά ότι θα τους κόψουν το νερό δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για διχασμό μεταξύ Τσιριγωτών.

Απειλούν τους Καραβίτες ότι επίσης θα μείνουν χωρίς νερό αν δεν επιτρέψουν να τρυπηθεί η γη στα Διακοπουλιάνικα (μα τι νόημα έχει να παραταθεί για λίγο το νερό στις βρύσες μας, αν είναι να ξεραθεί το λαγκάδι του χωριού;).

Δεν δέχονται φυσικά να συνομιλήσουν με τους κατοίκους αφού αλαζονικά και εκτός κάθε πλαισίου πιστεύουν ότι είναι σε μια θέση που τους επιτρέπει να κάνουν ό,τι θέλουν.

Όποια γνώμη ή κριτική την βαφτίζουν πολιτική αντιπαράθεση και κατηγορούν πολίτες. Με γνωστούς χειροκροτητές και παπαγάλους προσπαθούν υποβιβάσουν την κουβέντα σε μικροπολιτικά και καφενειακά επίπεδα.

Μα δεν είναι έτσι.

  • ούτε ανόητες είναι οι ανησυχίες των πολιτών (όλοι τόνισαν την ανάγκη της σωστής έρευνας)
  • ούτε διάθεση αντιπολίτευσης υπάρχει στο θέμα του νερού (πολλοί ψηφοφόροι της δημοτικής αρχής ήταν παρόντες και εξίσου θυμωμένοι στη συνέλευση)
  • ούτε “ψευτοεπαναστάτες” είμαστε που “προκαλούν ανακατωσούρα” (το θέμα είναι σοβαρό για τους Καραβίτες και τονίστηκε στη συνέλευση με νηφαλιότητα από όλους)
  • ούτε βέβαια μπορεί η κάθε εξουσία να αντιμετωπίζει τον κόσμο σαν νήπια που δεν ξέρουν και χρειάζονται τον νηπιαγωγό να βάλει τάξη

Και το τελευταίο και πιο σημαντικό. Να πάψει επιτέλους η αλαζονεία. Να σταματήσουν οι απειλές και οι ετσιθελικές συμπεριφορές. Να ακούσει η τοπική εξουσία τους πολίτες και να κάνει αυτό που της λένε. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Είναι υποχρεωμένη η δημοτική αρχή να ακούει και να πράττει σύμφωνα με όσα της υπαγορεύουν οι πολίτες.

Αλλιώς; Πού θα φτάσει; Θα κάνει μηνύσεις; Θα φέρει αστυνομία και θα κυνηγάει χωριανούς; Θα μας δείρει; Μέχρι ποιο σημείο θα φτάσει για να εκδικηθεί την αντίθετη άποψη; Πού θα καταλήξει όλο αυτό με τέτοιες συμπεριφορές;

Γιώργος Διδυμιώτης (Καραβίτης Πρόσφυγας στην Αγία Πελαγία)

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

1 × four =