alimos

Δελτίου Τύπου εξέδωσε ο Σύλλογος Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου “Η Μυρτιδιώτισσα” για το θέμα του Πνευματικού Κέντρου Κυθηρίων Αλίμου.

Διαβάστε το δελτίο Τύπου:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΥΘΗΡΙΩΝ ΑΛΙΜΟΥ
«Η ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ»

Άλιμος, 6 Ιουνίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με το θέμα του Πνευματικού Κέντρου Κυθηρίων στην περιοχή μας, το ΔΣ του Πολιτιστικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου ενημερώνει για τις ακόλουθες ενέργειες και εξελίξεις:

  • Το νέο ΔΣ του Συλλόγου, που προέκυψε από τις εκλογές της 10ης Μαρτίου 2024, ανέλαβε από την πρώτη στιγμή πρωτοβουλία διαμεσολάβησης και κάλεσε με σχετική επιστολή τόσο τον Δήμαρχο Αλίμου όσο και το ΔΣ του Τριφυλλείου Ιδρύματος να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για την αναζήτηση εξωδικαστικής λύσης.

Στην πρωτοβουλία μας αυτή ο Δήμαρχος Αλίμου απάντησε θετικά και το Τριφύλλειο απάντησε αρνητικά. Κατόπιν αυτού ο Σύλλογός μας επανήλθε και με δεύτερη επιστολή προς το ΔΣ του Τριφυλλείου, με την οποία, αφού ενημερώσαμε για την θετική ανταπόκριση του Δημάρχου Αλίμου, τους καλέσαμε ξανά να προσέλθουν στον διάλογο και μάλιστα απαντώντας καλόπιστα στις όποιες ανησυχίες είχαν εκφράσει στην αρχική άρνησή τους.

Με λύπη μας πρόσφατα λάβαμε για δεύτερη φορά την αρνητική απάντηση του ΔΣ του Ιδρύματος που δεν αφήνει κανένα περιθώριο στην συνεννόηση.

Δίνουμε στην δημοσιότητα τις σχετικές μας επιστολές προς ενημέρωση των μελών μας αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου στην τοπική κοινωνία και στα Κύθηρα και καλούμε και τον Δήμαρχο Αλίμου και το ΔΣ του Τριφυλλείου να κάνουν το ίδιο για την ενημέρωση των πολιτών.

  • Στις 19.4.2024, και ενώ ήταν ήδη σε εξέλιξη η παραπάνω πρωτοβουλία μας για διάλογο, το ΔΣ του Τριφυλλείου κάλεσε τους φορείς των Κυθήρων και Κυθηραϊκά σωματεία σε ενημέρωση που οργάνωσε για το θέμα του Πνευματικού μας Κέντρου. Δεν κάλεσε στην συνάντηση αυτή τον Σύλλογό μας, όπως θα περίμενε κάθε καλόπιστος πολίτης, αφού το θέμα της συνάντησης αφορούσε αποκλειστικά την περιοχή μας. Εκφράζουμε την δυσαρέσκεια του ΔΣ του Συλλόγου μας για το γεγονός αυτό, καθώς και γιατί δεν ενημέρωσαν τους παριστάμενους σχετικά με την πρωτοβουλία διαμεσολάβησης.
  • Στην ίδια συνάντηση παρουσιάστηκαν μακέτες του Πνευματικού Κέντρου, οι οποίες μάλιστα στην συνέχεια γέμισαν τα Κυθηραϊκά κοινωνικά μέσα ενημέρωσης από επισπεύδοντες χειροκροτητές. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οι μακέτες αυτές με το ανοικτό θέατρο και το φουαγιέ ουδεμία σχέση έχουν με αυτό που παρουσίασε επίσημα το Τριφύλλειο στο ΔΣ του Συλλόγου μαζί με τον μηχανικό τους στις 8-1-2024 και αφού είχαν υπογράψει το σχετικό εργολαβικό συμβόλαιο ήδη από τον Νοέμβριο του 2023.

Επίσης,  δηλώνουμε ότι ουδέποτε μας ενημέρωσε το ΔΣ του Τριφυλλείου για τις εν λόγω μακέτες τις οποίες είδαμε και εμείς στα κοινωνικά μέσα, ποτέ δεν μας κάλεσε να συζητήσουμε καμία πρόταση για διαφοροποίηση των αρχικών σχεδίων του εργολαβικού, ούτε ζήτησε τις απόψεις μας επί αυτών.

Με αίσθημα ευθύνης το ΔΣ του Συλλόγου μας ενήργησε, και θα συνεχίσει να το κάνει, υπέρ του διαλόγου. Απέφυγε τις δημόσιες τοποθετήσεις και απαντήσεις στα κοινωνικά μέσα όπου κυριαρχούν για το θέμα οι κραυγές, η προπαγάνδα και η δημιουργία εντυπώσεων.  Απέναντι σε όλα αυτά σας ενημερώνουμε για τα παραπάνω και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να υλοποιηθεί η βούληση του Διαθέτη, των Κυθηρίων του οικοδομικού συνεταιρισμού, οι οποίοι οραματίστηκαν, υλοποίησαν μέχρι ενός σημείου, και χρηματοδότησαν την αποπεράτωσή του Πνευματικού Κέντρου Κυθηρίων στον Άλιμο Αττικής, για το καλό της περιοχής και των κατοίκων της, των οικογενειών των δωρητών που ζουν και σήμερα στην περιοχή, των απανταχού Κυθηρίων αλλά και του Τριφυλλείου Ιδρύματος.

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ του Πολιτιστικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × two =