Ολυμπιακός

Εγραψε ιστορία η ομάδα-θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Λίγους μήνες προτού συμπληρώσει 100 χρόνια, ο Ολυμπιακός πρόσθεσε την πιο χρυσή σελίδα της ιστορίας του με την κατάκτηση του Conference League. Στον τελικό που διεξήχθη στην Opap Arena επικράτησε 1-0 της Φιορεντίνα στην παράταση, ξεσηκώνοντας στο πόδι όλη την χώρα. Χρυσός σκόρερ για την ομάδα του Πειραιά ήταν (ποιος άλλος;) ο Ελ Κααμπί…

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μέσα σε λίγους μήνες «έχτισε» μία ομάδα που όχι μόνο έφτασε στον τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης αποκλείοντας το φαβορί, την Αστον Βίλα, αλλά κατέκτησε πανάξια το πολυπόθητο τρόπαιο. Ένα τρόπαιο που δεν έχει φέρει καμία άλλη ελληνική ομάδα στην χώρα μας.

Στο 4’ έγινε η πρώτη ευκαιρία του τελικού. Συρτό σουτ του Ποντένσε, ο Τερατσάνο απομάκρυνε με δυσκολία σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό οι Ιταλοί έφυγαν στην αντεπίθεση, σουτ του Μπολέτι μέσα από την περιοχή, άουτ η μπάλα.

Το παιχνίδι στο ξεκίνημα του είχε ρυθμό και στο 8’ ο Ρέτσος «καθάρισε» τη φάση πριν γίνει επικίνδυνος ο Μπολέτι. Στο 10’ ο Μιλένκοβιτς σκόραρε, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε.

Στο 20’ ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ, ο Ιμπόρα δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας για να πιάσει την κεφαλιά.

Τζολάκης

Οι «Βιόλα» είχαν τον έλεγχο του αγώνα και στο δίλεπτο 21’-22’ έχασαν δύο κλασικές ευκαιρίες με τον Μποναβεντούρα, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τζολάκη. Ειδικά στη φάση του 22’ η επέμβαση του Ελληνα τερματοφύλακα ήταν καθοριστική.

Δεύτερη φάση στον τελικό για τον Ολυμπιακό και πάλι με τον Ποντένσε. Στο 25’ ο Τσικίνιο εκτέλεσε κόρνερ, ο Πορτογάλος πήρε στο πρώτο δοκάρι την κεφαλιά, όμως ο Τερατσάνο μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 32’ ο Τζολάκης βγήκε έξω από την περιοχή του και απομάκρυνε την μπάλα με το κεφάλι πριν γίνει επικίνδυνος ο Κουαμέ. Στο 40’ ο Ελ Κααμπί βρέθηκε απέναντι από τον Τερατσάνο, όμως καθυστέρησε να εκτελέσει και ο γκολκίπερ των «Βιόλα» έδιωξε την μπάλα με τις γροθιές.

Στο πρώτο ημίχρονο δεν σημειώθηκε γκολ με την Φιορεντίνα να είναι πιο επικίνδυνη επιθετικά και τον Τζολάκη να κρατάει το μηδέν στην εστία του.

Στο δεύτερο 45λεπτο το παιχνίδι ήταν απόλυτα ισορροπημένο και οι δύο φιναλίστ έψαχναν το λάθος για να μπορέσουν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το γκολ.

Στο 53’ σέντρα του Ποντένσε, έδιωξε ο Κουάρτα πριν εκτελέσει ο Ελ Κααμπί.

Στο 57’ σέντρα του Τσικίνιο, ο Ντοντό πρόλαβε και τσίμπησε την μπάλα πριν σουτάρει ο Ελ Κααμπί. Στο 62’ σέντραρε ο Φορτούνης, ο Ποντένσε κατέβασε την μπάλα με το στήθος, όμως του την έκλεψε ο Ντοντό.

Στο 65’ απείλησε η Φιορεντίνα. Ο Αρτούρ εκτέλεσε κόρνερ, ο Μιλένκοβιτς πήρε την κεφαλιά, άουτ η μπάλα.

Ευκαιρίες

Μεγάλη ευκαιρία για την Φιορεντίνα στο 69’. Ο Ντόντο πάσαρε στον Κουαμέ, αυτός είχε την εστία… πιάτο, σούταρε, αλλά ο Τζολάκης απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 81’ ο Ορτα εκτέλεσε φάουλ, ο Ιμπόρα πήρε την κεφαλιά, ελάχιστα άουτ η μπάλα! Στο 84’ ο Ορτα εκτέλεσε και πάλι φάουλ, ο Ελ Κααμπί δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά.

Γκολ δεν σημειώθηκε στα 90 λεπτά του αγώνα και ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση. Στο 94’ οι ερυθρόλευκοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Κουάρτα και στο 96’ σουτ του Γιόβετιτς, ο Τερατσάνο απέκρουσε με δυσκολία.

Στο 100’ ο Ορτα εκτέλεσε κόρνερ, ο Ελ Κααμπί πήρε την κεφαλιά, χωρίς να βρει στόχο.

Στο 110’ σουτ του Ενζολά, απέκρουσε την μπάλα ο Τζολάκης.

Ο killer

Και στο 116’ «χτύπησε» ο killer του Ολυμπιακού. Ο Εσε σέντραρε, ο Ελ Κααμπί με κεφαλιά άνοιξε το σκορ και έδωσε το τρόπαιο στην ομάδα του Πειραιά.

O Πορτογάλος διαιτητής Αρτούρ Σοάρες Ντίας έδειξε κίτρινη κάρτα στους Ποντένσε, Γιόβετιτς, Πασχαλάκης (ήταν στο πάγκο), Ελ Κααμπί, Κουάρτα, Κουαμέ, Μπιράγκι.

Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ρόντινεϊ, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα (91’ Kίνι), Ιμπόρα, Τσικίνιο (77’ Τσικίνιο), Έσε, Φορτούνης (72’ Γιόβετιτς), Ποντένσε (106’ Μασούρας), Ελ Κααμπί (121’ Ελ Αραμπί).

Φιορεντίνα (Ιταλιάνο): Τερατσάνο, Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Μαρτίνες Κουάρτα, Μπιράγκι (196’ Ρανιέρι), Μποναβεντούρα (82’ Μπαράκ), Αρτούρ (74’ Ντάνκαν), Μαντράγκορα, Γκονσάλες (106’ Μπελτράν), Κουαμέ (82’ Ικονέ), Μπελότι (58’ Ενζολά).

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

6 + 4 =