Γιώργος Κεντρωτής μιλάει σε πόντιουμ

Ο Γιώργος Κεντρωτής υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ μιλάει την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 και ώρα 20:00 στο Καφενείο Πλάτανος στον Μυλοπόταμο.

Ο Γ. Κεντρωτής γεννήθηκε το 1958 στους Μολάους Λακωνίας. Σπούδασε Νομικά στο ΕΚΠΑ και στη Γερμανία. Είναι Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου του Ζάαρλαντ. Εργάστηκε ως δικηγόρος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 1994 εκλέχτηκε καθηγητής Θεωρίας της Μετάφρασης στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, όπου και υπηρετεί μέχρι σήμερα. Εξέδωσε 78 βιβλία (πρωτότυπα και μεταφράσεις) και δίδαξε σε πανεπιστήμια της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Τουρκίας και της Κύπρου. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιριών και αντεπιστέλλον μέλος της Ισπανοαμερικανικής Ακαδημίας Γραμμάτων της Μαδρίτης.

Για τον έργο του βραβεύτηκε στην Ελλάδα και στην Ιταλία. Ήταν επανειλημμένως υποψήφιος της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Κέρκυρα και στα Ιόνια Νησιά, καθώς και υποψήφιος της ΔΗΠΑΚ στις εκλογές εντός του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο έχει διατελέσει επί πολλά έτη Πρόεδρος του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και μέλος της Συγκλήτου. Είναι έγγαμος και πατέρας ενός τέκνου.

KKE αφίσα

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × 4 =