Ουκρανία: η μεγαλύτερη πλατφόρμα διακίνησης όπλων και ξεπλύματος χρήματος όλων των εποχών

Η Ουάσιγκτον στέλνει στο Κίεβο νέα στρατιωτική βοήθεια ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πακέτο από την αρχή της διένεξης, που αφορά όμως μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βοήθεια, καθώς ορισμένα όπλα θα σταλούν σε λίγους μήνες ή και χρόνια, σύμφωνα με το Associated Press (AP).Της Μαρίας Δεναξά

Της Μαρίας Δεναξά

Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί η άμυνα της Ουκρανίας για τα επόμενα χρόνια κι όχι για να δοθούν όπλα για άμεση χρήση! Η βοήθεια δεν θα προέρχεται από το αμερικανικό απόθεμα, αλλά απαιτεί την παραγωγή νέων όπλων και οπλικών συστημάτων από την αμερικανική βιομηχανία. Λεπτομέρειες σχετικά με τον στρατιωτικό εξοπλισμό που θα σταλεί δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας εκτός από την αναφορά για μια σειρά από μη επανδρωμένα αεροπλάνα (drones).

Στο πολεμικό μέτωπο δεν υπάρχει ούτε μια ένδειξη αλλαγής σε ότι αφορά τις εχθροπραξίες χάρη και σ’ αυτήν τη βοήθεια. Η κίνηση των Αμερικάνων φαντάζει περισσότερο ως μια εξοπλιστική συνεργασία που θα μπορούσε να επιβιώσει ύστερα από μια πιθανή ήττα των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές, όταν θα είναι πιο δύσκολο να ψηφιστούν νέες πιστώσεις υπέρ του Κιέβου.

Την ίδια ώρα Πούτιν και Ζελένσκι εμμένουν στις θέσεις τους. Οι δυτικές και ευρωπαϊκές ηγεσίες δείχνουν κάθε μέρα που περνάει ολοένα και περισσότερο τη γύμνια, την ανεπάρκεια και την επικινδυνότητά τους. Οι επικεφαλής τους ηθελημένα ή μη έχουν μετατραπεί σε άβουλα πολεμοχαρή πιόνια των ΗΠΑ και των πανίσχυρων λόμπι τους, εγκαταλείποντας την οποιασδήποτε ιδέα ειρηνευτικής πρωτοβουλίας, λες και προετοίμαζαν ή συναινούσαν για το σκηνικό της σχεδόν απόλυτης καταστροφής που προμηνύεται (όχι μόνο για τους Ευρωπαίους αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα) εδώ και καιρό.

Πάντως, η ανακοίνωση των ΗΠΑ για την αποστολή νέας βοήθειας προς την Ουκρανία, έρχεται την ώρα που ο διεθνής Τύπος τις τελευταίες ημέρες μιλούσε για μείωση της στρατιωτικής βοήθειας προς τη χώρα αυτή ήδη από τα τέλη Απριλίου. Στην πραγματικότητα, η νέα σημαντική αμερικανική βοήθεια ανοίγει το δρόμο για την επιδείνωση της σύγκρουσης.

Παράλληλα, η Ουκρανία έχει γίνει αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη πλατφόρμα διακίνησης όπλων και ξεπλύματος χρήματος που έχει υπάρξει ποτέ στη σύγχρονη ιστορία. Κι όλα αυτά στην πόρτα της ΕΕ και με τις ευλογίες της!

 

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Έφυγε από τη ζωή η Μαρινέλλα

Σε ηλικία 87 ετών έφυγε από τη ζωή η...

Περί της αύξησης του Κατώτατου Μισθού

Μεγάλη επικοινωνιακή καταιγίδα για την μεικτή αύξηση του 4,5%...

Εργαστήριο site-specific performance & artist residency στη λίμνη Καϊάφα

Ένα ξεχωριστό τετραήμερο εργαστήριο καλλιτεχνικής έρευνας και πρακτικής, με...
00:00:00

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Με ομιλίες Παπανδρέου και Βενιζέλου η 2η μέρα – Το πρόγραμμα εργασιών

Στη δεύτερη μέρα του 4ου Τακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ,...

Ιερα Μητρόπολη Κυθήρων: Σύναξη της Σχολής Γονέων και Κηδεμόνων

Τό Σάββατον 28 Μαρτίου 2026 στό Πνευματικό Κέντρο Ποταμοῦ καί τήν Κυριακή 29 Μαρτίου 2026 στό Λεοντσίνειο Πνευματικό Κέντρο...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img