Πέμ, 15 Μαΐ 2025
16.7 C
Cythera

Γερμανία – κορονοϊός: Καταψηφίστηκε η πρόταση για υποχρεωτικό εμβολιασμό

Την απογοήτευσή του για την καταψήφιση της πρότασης, εξέφρασε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς εξέφρασε αργά το βράδυ χθες Πέμπτη την απογοήτευσή του για την καταψήφιση στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της πρότασης για υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της Covid-19 των πολιτών άνω των 60 ετών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κυβέρνησή του δεν θα φέρει εκ νέου το θέμα στη Βουλή.

«Βρίσκω την απόφαση της Bundestag πολύ ξεκάθαρη. Δεν υπάρχει στην Βουλή νομοθετική πλειοψηφία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Αυτή είναι η πραγματικότητα που πρέπει τώρα να πάρουμε ως σημείο εκκίνησης για τις ενέργειές μας», δήλωσε ο κ. Σολτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε τη διάσκεψή του με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων.

«Πραγματικά λυπάμαι, δεν θέλω να το κρύψω. Θέλει κανείς να συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι εφικτό προκειμένου το φθινόπωρο το ποσοστό εμβολιασμού να είναι υψηλότερο απ’ ό,τι σήμερα», τόνισε ο καγκελάριος. Ερωτηθείς αν η καταψήφιση της πρότασης στη Βουλή ισοδυναμεί με προσωπική του ήττα, δήλωσε: «Θα ήταν ασέβεια να υποστηρίξουμε ότι το αποτέλεσμα στην Μπούντεσταγκ ήταν ατύχημα. Πίεσα σκληρά (υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού), διότι είμαι υπέρ του, αλλά σέβομαι απόλυτα τις δημοκρατικές αποφάσεις».

Μετά την αποτυχία της πρότασης για υποχρεωτικό εμβολιασμό, εκφράζεται αυξανόμενη ανησυχία για νέα, αυστηρότερα μέτρα, ή ακόμη και για lockdown το φθινόπωρο.

«Ο εμβολιασμός βοηθά να αποφευχθούν οι δραστικοί περιορισμοί στην οικονομική και κοινωνική ζωή (…) δεν ήταν καλή ημέρα για την καταπολέμηση της πανδημίας», σχολίασε ο πρόεδρος των γερμανών εργοδοτών Ράινερ Ντούλγκερ σχολιάζοντας την απόφαση της Μπούντεσταγκ, ενώ ανησυχία εξέφρασαν επίσης οι υπουργοί Υγείας του Βερολίνου, της Βάδης – Βυρτεμβέργης, του Βρανδεμβούργου και της Έσσης, τονίζοντας σε κοινή δήλωσή τους ότι «η πανδημία δεν θα τελειώσει μόνο με προσωπικές εκκλήσεις και, χωρίς αρκετά υψηλή εμβολιαστική προστασία στον πληθυσμό, υπάρχει κίνδυνος νέου κύματος και άρα νέων περιορισμών». Οι υπουργοί τάχθηκαν και πάλι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Από τους προνοιακούς συλλόγους της Προτεσταντικής Εκκλησίας σχολιάστηκε εξάλλου ότι «χάθηκε μεγάλη ευκαιρία να τεθεί μόνιμα υπό έλεγχο η πανδημία». Αυτό θα το πληρώσουν και πάλι οι ασθενείς, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι, επισήμανε ο Πρόεδρος της Διακονίας Ούλριχ Λίλιε, για να προσθέσει ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα πλήξει ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στον υγειονομικό κλάδο, τόσο επειδή λιγότεροι άνθρωποι θα είναι εμβολιασμένοι, όσο και επειδή, αναπόφευκτα, τα νοσοκομεία κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν και πάλι τεράστιο φόρτο εργασίας και πίεση.

Δημοφιλή Άρθρα

Οι βασικές διαφορές μεταξύ Χριστιανών Ορθοδόξων και Καθολικών

Η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν ενωμένη με τους Καθολικούς μέχρι...

Η Κίνηση Πολιτών Dynamo Kythira καταγγέλλει: «Επιχείρηση καταστροφής των Κυθήρων από την ΤΕΡΝΑ»

Στο προσκήνιο επιστρέφει το μείζον ζήτημα της εγκατάστασης βιομηχανικών...

«ΟΧΙ στους Βιομηχανικούς Αιολικούς Σταθμούς στα Κύθηρα»

Σε κινητοποίηση προχωρούν οι κάτοικοι των Κυθήρων ενάντια στην...

Aqua Jewel – Δρομολόγια Καλοκαιριού 2025

Το Aqua Jewel συνδέει τα Κύθηρα, τα Αντικύθηρα, την...

Ανακοινώθηκαν τα νέα δρομολόγια του Aqua Jewel για το 2025

Το πλοίο Aqua Jewel, που συνδέει τον Πειραιά με...
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img