Συνεχίζεται το μυστήριο με τους θανάτους των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, μετά και τις αποκαλύψεις σχετικά με τον απινιδωτή της 9χρονης Τζωρτζίνας που “μπερδεύει” ακόμα περισσότερο την υπόθεση, καθώς φέρεται να έχει δεχτεί εξωτερική παρέμβαση.

Η οικογένεια αναμένεται να προχωρήσει σήμερα σε ανακοίνωση όπου θα απαντά στα ερωτήματα που έχουν προκύψει από τα δημοσιεύματα, μεταξύ των οποίων και το θέμα του απινιδωτή, αντικρούοντας από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες τα όσα έχουν ειπωθεί τις τελευταίες μέρες.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Γιάννης Παπαγιάννης, παιδοκαρδιολόγος που είχε αναλάβει την 9χρονη Τζωρτζίνα, μίλησε στην ΕΡΤ για τις «εκτιμήσεις, παρεξηγήσεις και εσφαλμένες γνώμες», όπως τις χαρακτήρισε, που διατυπώνονται για τα αίτια θανάτου της 9χρονης.

«Η τοποθέτηση του απινιδωτή έγινε με γνώμονα ότι υπήρχε ένα ανεξήγητο συμβάν στο παιδί, της απώλειας συνείδησης που συνδεόταν με σπασμούς που δεν ξέραμε ακριβώς σε τι οφείλονταν. Επιπλέον, είχαμε δύο αιφνίδιους θανάτους στην οικογένεια», αναφέρει ο κ. Παπαγιάννης.

Όπως δήλωσε: «Εμείς αναλάβαμε το παιδί από το νοσοκομείο του Ρίο, στην Πάτρα, όπου το παιδί είχε εξετασθεί και δεν βρέθηκαν σαφή αίτια».

«Μας ζητήθηκε και από τους γιατρούς και από την οικογένεια να τοποθετήσουμε τον απινιδωτή για να το διασφαλίσουμε από τυχόν αρρυθμιολογικά συμβάντα», συνέχισε ο γιατρός.

Όπως σημειώνει, η εξέταση στο παιδί δεν είχε δείξει κάποιο πρόβλημα αρρυθμιών, ούτε κάποια σχετικά σύνδρομα, αλλά όπως είπε στην ΕΡΤ «υπάρχουν καταστάσεις οι οποίες διαφεύγουν ενός βασικού ελέγχου και μπορούν να συμβούν μόνο υπό σπάνιες συνθήκες. Γι’ αυτές τις σπάνιες καταστάσεις τοποθετήσαμε τον απινιδωτή».

Ο θάνατος της Τζωρτζίνας και η “παρέμβαση” στον απινιδωτή

Νέα στοιχεία σχετικά με τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας ήρθαν την Κυριακή στο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία ο απινιδωτής της 9χρονης Τζωρτζίνας έχει δεχτεί εξωτερική παρέμβαση.

Συγκεκριμένα όπως μετέδωσε το Mega, οι online καταγραφές απινιδωτή και βηματοδότη είχαν τοποθετηθεί προ μηνών στο Ωνάσειο στο μικρό κορίτσι, προκειμένου να διερευνηθεί αν παρουσιάζουν τις καρδιακές αρρυθμίες ή άλλα προβλήματα που να εξηγούν τις ανακοπές που πάθαινε ενώ ήταν μόνη στον θάλαμο των νοσοκομείων.

Οι καταγραφές δεν έδειχναν οποιοδήποτε πρόβλημα και ο βηματοδότης που είχε τοποθετηθεί για την περίπτωση αρρυθμίας, δεν είχε ενεργοποιηθεί. Όμως, από το online σύστημα παρακολούθησης διαπιστώθηκε ότι ο βηματοδότης ενεργοποιήθηκε για λίγα δευτερόλεπτα, για πρώτη και τελευταία φορά, το μοιραίο βράδυ λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Παίδων.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο βηματοδότης ενεργοποιήθηκε για λίγα λεπτά επειδή το άτυχο κορίτσι παρουσίασε βραδυκαρδία πριν αφήσει την τελευταία του πνοή μετά από κατάρρευση του μυοκαρδίου. Οι γιατροί λένε ότι αυτή η βραδυκαρδία με τη φονική βλάβη στο μυοκάρδιο που προκύπτει από την ενεργοποίηση του βηματοδότη δεν μπορεί να προκληθεί σε καμία περίπτωση από παθολογικό αίτιο και εξηγείται μόνο με εξωτερική παρέμβαση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one × 1 =