Παρ, 05 Δεκ 2025
14.5 C
Cythera

Πωλούνται προσωπικά δεδομένα 1,5 δισ. χρηστών του Facebook;

Σε ένα δημοφιλές «πειρατικό» φόρουμ στο διαδίκτυο (Hacker Forum) φέρονται να πωλούνται αρχεία με προσωπικά στοιχεία από περίπου 1,5 δισ. χρηστες του Facebook, όπως αναφέρει ο ιστότοπος privacyaffairs.com.

Εάν κάτι τέτοιο ισχύει, αυτό σημαίνει ότι ένας τεράστιος αριθμός χρηστών μπορεί να γίνει στόχος, όχι μόνο διαφημιστών αλλά και εγκληματιών του κυβερνοχώρου.

Σε κάθε περίπτωση, εάν η πληροφορία επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πιο σημαντική διαρροή προσωπικών δεδομένων από το Facebook μέχρι σήμερα, η οποία δεν φαίνεται να σχετίζεται με αυτή που είχε γίνει νωρίτερα φέτος (τον Απρίλιο) και αφορούσε αρχεία περισσότερων από 500 εκατ. χρηστών της δημοφιλούς πλατφόρμας.

Η πληροφορία αυτή έρχεται τη στιγμή που η διάσημη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης βιώνει ένα πρωτοφανές και πολύωρο blackout. Παράλληλα διανύει μια από τις χειρότερες κρίσεις για τη φήμη της τις τελευταίες δυο εβδομάδες, εξαιτίας των αποκαλύψεων που έφερε στο φως πρώην υπάλληλός της, η οποία διέρρευσε πολλά εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα (που έχει αναρτήσει και φωτογραφίες από τις «προσφορές» στο φόρουμ), τα αρχεία φαίνεται να είναι αυθεντικά και εμπεριέχουν προσωπικά δεδομένα του χρήστη, όπως όνομα, email, αριθμό τηλεφώνου, τοποθεσία, φύλο και ταυτότητα χρήση (User ID). Επίσης, τα αρχεία φαίνεται να έχουν ληφθεί χωρίς να παραβιαστούν οι λογαριασμοί των χρηστών.

Τα αρχεία προς το παρόν πωλούνται στην πλατφόρμα του φόρουμ, με τους πιθανούς αγοραστές να έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν όλα τα δεδομένα ταυτόχρονα ή σε μικρότερες ποσότητες.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων: Ευχαριστήριο για δωρεά

Η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων ευχαριστεί θερμά...
00:01:08

Πλημμυρισμένα σπίτια στη Νέα Πέραμο

Με μεγάλη ένταση συνεχίζεται η κακοκαιρία "BYRON" που πλήττει...
00:08:23

Κακοκαιρία Byron: Πλημμύρισε η Λακωνία

Στιγμές αγωνίας ζουν κάτοικοι της Λακωνίας τις τελευταίες ώρες,...

«Ελεύθερα Κύθηρα»: Καυστική παρέμβαση για την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής

Η παράταξη «Ελεύθερα Κύθηρα» επανέρχεται με σκληρή κριτική, κάνοντας...

Κακοκαιρία Byron: Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή

Mε απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά και κατόπιν εκτεταμένης διαβούλευσης...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img