Δευτέρα, 21 Απρ 2025
21.5 C
Cythera

Ομόφωνα δεκτές από την Κ.Ε.Δ.Ε οι εισηγήσεις Χαρχαλάκη για τους νησιωτικούς δήμους

Κατά το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. της 19ης/7/2021, ο Δήμαρχος Κυθήρων/Αντικυθήρων και Πρόεδρος της Επιτροπής Νήσων και Πολιτικής Συνοχής της Κ.Ε.Δ.Ε. εισηγήθηκε σειρά νομοθετικών και άλλων παρεμβάσεων που στοχεύουν στην βελτίωση λειτουργίας των νησιωτικών Δήμων της Χώρας. Η εισήγηση έγινε ομόφωνα δεκτή από το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. και οι σχετικές προτάσεις που θα υποβληθούν στην Κυβέρνηση προς νομοθέτηση, μεταξύ άλλων, αφορούν:

1. Την ανάγκη άμεσης προκήρυξης προσλήψεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες (συμπληρωματική 3Κ) για τους περίπου 70 Δήμους που δεν συμμετείχαν στην διαδικασία του 2017.
2. Την πραγματοποίηση προσλήψεων στα Κ.Ε.Π. των νησιωτικών Δήμων χωρίς τους περιορισμούς της πρόσφατης προκήρυξης που απέκλεισε δεκάδες Δήμους.
3. Την πρόσληψη Ιδιαίτερου Γραμματέα Δημάρχου χωρίς πληθυσμιακά κριτήρια σύμφωνα με το άρθρο 162 του Ν.3584/2007.
4. Την πρόσληψη ενός Επιστημονικού Συνεργάτη σε κάθε Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο σύμφωνα με το άρθρο 163 του Ν.3584/2007.
5. Την αλλαγή του τρόπου κατηγοριοποίησης των μικρών και μεσαίων νησιωτικών Δήμων, που όπως ισχύει σήμερα θίγει τους Δήμους Κυθήρων, Σπετσών, Μήλου, Σκοπέλου και Πόρου που είναι οι μόνοι που δεν λαμβάνουν την ετήσια ειδική χρηματοδότηση νησιωτικότητας.
6. Την καταστατική θέση των αιρετών.
7. Την τεχνική υποβοήθηση των νησιωτικών Δήμων προκειμένου να μπορούν αυτόνομα να υποβάλλουν προτάσεις χρηματοδότησης στο Ταμείο Ανάκαμψης, το νέο ΕΣΠΑ κ.λπ.

Σχετική ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Κυθήρων και Πρόεδρος της Επιτροπής Νήσων και Πολιτικής Συνοχής της Κ.Ε.Δ.Ε., Ευστράτιος Χαρχαλάκης.

Δημοφιλή Άρθρα

Οι βασικές διαφορές μεταξύ Χριστιανών Ορθοδόξων και Καθολικών

Η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν ενωμένη με τους Καθολικούς μέχρι...

Κύθηρα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση-φάντασμα με αρχηγό παπά και στόχο τα παγκάρια

Εξαρθρώθηκε τις πρώτες νυχτερινές ώρες της 1ης Απριλίου μετά...

Ο Ηλιόπουλος ζήτησε συγγνώμη από τους Κυθήριους για την προβληματική συγκοινωνία

Σοκ και δέος στο ναυτιλιακό ρεπορτάζ! Απρόσμενη τροπή πήρε...

Διήμερο σεμινάριο μελισσοκομίας στα Κύθηρα

Με στόχο την ενίσχυση της τοπικής μελισσοκομικής δραστηριότητας και...

Η διατεταγμένη Δικαιοσύνη

Η διατεταγμένη Δικαιοσύνη, δεν αθωώνει, αλλά σκοτώνει την Δημοκρατία....
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img