Σάβ, 31 Ιαν 2026
14.3 C
Cythera

Θ. Λιβάνιος: Λυπηρό που ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται το εκλογικό δικαίωμα των ομογενών

Ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ότι με την άρνησή του για συναίνεση, δεν θα επιτρέψει στους ομογενείς να ασκήσουν το πάγιο, δίκαιο και συνταγματικά κατοχυρωμένο εκλογικό τους δικαίωμα, επέρριψε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θόδωρος Λιβάνιος, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την άρση των όρων και προϋποθέσεων στην ψήφο των Ελλήνων και των Ελληνίδων πολιτών που κατοικούν στο εξωτερικό.

«Ξεκινάμε από μία παραδοχή, ότι κανένας δεν θέλει να τιμωρήσει τη χώρα του. Όμως, τι φοβάται η αξιωματική αντιπολίτευση; Οι Έλληνες κάτοικοι του εξωτερικού είναι άνθρωποι που θέλουν το καλό της χώρας και έχουν ήδη ενεργό δεσμό με τη χώρα. Και λυπάμαι πραγματικά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ένα ισχυρό θεσμικό βέτο που δεν επιτρέπει απρόσκοπτα σε όλους τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους του εξωτερικού να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λιβάνιος.

Παράλληλα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, χαρακτήρισε ανεφάρμοστες τις προτάσεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο και του ΜέΡΑ25 για τη δημιουργία εκλογικών περιφερειών αποδήμων, ενώ σημείωσε ότι ήταν πάγια η θέση της ΝΔ για την ισοτιμία της ψήφου των αποδήμων.

«Τον Δεκέμβριο του 2019, τα κόμματα κατέληξαν σε συμφωνία βάζοντας νερό στο κρασί τους για κάποιους λόγους και υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων. Ωστόσο η πρόταση της ΝΔ ήταν και τότε για ισότιμη προσμέτρηση στο εκλογικό αποτέλεσμα των Ελλήνων του εξωτερικού», σημείωσε ο κ. Λιβάνιος.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

«Όλοι Μαζί, Κύθηρα – Αντικύθηρα» για ψήφισμα μειωμένου ΦΠΑ: Θετικό βήμα, η ευθύνη πλέον στην κυβέρνηση

Η παράταξη «Όλοι Μαζί, Κύθηρα – Αντικύθηρα» χαρακτηρίζει ως...

AQUA JEWEL: Τροποποιήσεις Δρομολογίων

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών...

AQUA JEWEL: Νέες τροποποιήσεις δρομολογίων

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών...

AQUA JEWEL: Ακύρωση δρομολογίου από Κύθηρα προς Κίσσαμο

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι σήμερα, Τρίτη 27/1, το...

Βάσω Μπόγρη: Έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών αποκαλύπτει παράνομες πρακτικές στον Δήμο Σαλαμίνας

Σοβαρά ευρήματα για τη λειτουργία του Δήμου Σαλαμίνας αποκαλύπτει,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img