Στα όριά τους έχουν φτάσει μαθητές, γονείς και τοπική κοινωνία στην ευρύτερη περιοχή των Σφακίων, με την υποβάθμιση όπως καταγγέλλουν, που υφίστανται τα δύο (και μοναδικά) σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο) του Δήμου.

Σύμφωνα με την «ΕΡΤ Χανίων», η σχολική χρονιά ξεκίνησε με την παρουσία μόλις δύο καθηγητών, εκ των οποίων η μία είναι φιλόλογος παράλληλης στήριξης, τοποθετημένη για συγκεκριμένο μαθητή που το έχει ανάγκη, κάτι που προκάλεσε την καθυστερημένη έναρξη των μαθημάτων.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με απόφαση του προϊσταμένου της, προχώρησε στην τοποθέτηση τεσσάρων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, για να ξεκινήσουν -έστω υποτυπωδώς- τα μαθήματα. Σχεδόν μία εβδομάδα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το ημερήσιο διδακτικό πρόγραμμα διαρκεί ως 3 ώρες.

Δεν αρκούν οι 4 αναπληρωτές, λένε οι γονείς

Οι γονείς αλλά και οι τοπικοί φορείς, οι οποίοι κάνουν λόγο για «περαιτέρω υποβάθμιση της περιφέρειας, την ώρα που διατυμπανίζεται η παροχή ίσων ευκαιριών για όλους τους μαθητές».

«Δεν έχουν ίδια αφετηρία οι μαθητές μας με συνομιλήκους τους σε άλλες περιοχές», υποστηρίζει σε δήλωσή του στην «ΕΡΤ Χανίων» ο δήμαρχος Σφακίων, Γιάννης Ζερβός.

Επίσης ισχυρίζεται πως ήδη υπάρχουν διαρροές μαθητών σε άλλα σχολεία των τριγύρω περιοχών, ακόμα και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα, με ότι σημαίνει αυτό και οικονομικά για τις οικογένειές τους, αλλά και για την τοπική κοινωνία, που με αυτή την κατάσταση θα συνεχίσει να ερημώνει.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

10 − 3 =