Αρχική ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Βρεττός Σκλάβος: Ο τουρισμός διάδρασης είναι το μέλλον

Βρεττός Σκλάβος: Ο τουρισμός διάδρασης είναι το μέλλον

Το Kythera.News έχει την χαρά να φιλοξενεί τον Βρεττό Σκλάβο. Αυτή είναι η συνέντευξή του για τον τουρισμό αδρεναλίνης και περιπέτειας που θα ενημερώσει, θα γοητεύσει και θα προσελκύσει πολύ κόσμο στο να ανακαλύψει τον ίδιο του τον εαυτό, μέσα από έννοιες όπως η συμμετοχικότητα, η οργανική σύνδεση με τη φύση και η χαρά της ζωής ως απόλυτη βιωματική εμπειρία.

Γνώρισα τον Βρεττό, κατά την διάρκεια του πενθημέρου υπαίθριων δραστηριοτήτων, που πραγματοποιήθηκε στα Κύθηρα μεταξύ 10 και 15 Ιουνίου. Ο ίδιος είναι ιδρυτής της Outdoor Activities Greece, που μετράει 3 χρόνια ζωής και συμβάλλει καθοριστικά στην περαιτέρω εξάπλωση του βιωματικού τουρισμού, που, όπως ο ίδιος λέει, «είναι το μέλλον».

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Kythera.News, ο Βρεττός μιλάει για όλα. Για τα παιδικά του χρόνια και την πρώτη σπίθα ενασχόλησης με το αντικείμενο, την ενσάρκωση της ιδέας, την ανάπτυξη της Outdoor Activities Greece και το μέλλον του τουρισμού αδρεναλίνης στα Κύθηρα και τον κόσμο.

Απλός, προσηνής και άμεσος στα μηνύματα που περνάει, ο Βρεττός παρουσιάζει όλο το πλέγμα των δραστηριοτήτων με τις οποίες καταπιάνεται και τις οποίες εμπλουτίζει χρόνο με το χρόνο. Εξηγεί το γιατί το κλασικό τουριστικό μοντέλο είναι πλέον παρωχημένο και υπογραμμίζει τον ρόλο του διαδικτύου και της τεχνολογίας γενικότερα, στην εξάπλωση του εναλλακτικού τουρισμού.

«Όταν εμείς ξεκινήσαμε, μας έβλεπαν σαν τους τρελούς του χωριού», μας λέει χαμογελώντας. «Πλέον, ο όρος ‘τουρισμός διάδρασης’ είναι κατοχυρωμένος από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.» Όλα φυσικά, γίνονται βήμα-βήμα, μιας και η κοινωνία «χρειάζεται εκπαίδευση» πάνω σε αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο δραστηριότητας. Όσο όμως ο κόσμος εξοικειώνεται, τόσο μαθαίνει να αφήνεται στη στιγμή. «Γίνεσαι ο ίδιος παιδί», εκμυστηρεύεται ο Βρεττός, με μια αθωότητα στο βλέμμα που παραπέμπει στην παιδική ηλικία. «Και τότε, μαθαίνεις να διαχειρίζεσαι την κατάσταση και αν απλά ακούς εκεί που πρέπει να ακούς, στο τέλος περνάς υπέροχα». Ξεκαθαρίζει μάλιστα, πως, ξέχωρα από την αντίληψη πολλών, ο τουρισμός διάδρασης δεν κυοφορεί κινδύνους για την ασφάλεια όσων συμμετέχουν. «Τα πάντα είναι προσαρμοσμένα στον καθένα, δεν υπάρχει η έννοια του extreme σε αυτό που κάνουμε». Για να προσθέσει, ότι στο τέλος της ημέρας, αυτό που αφήνει αυτού του είδους η συνεύρεση, είναι σχέσεις δυνατές μέσα στο χρόνο.

«Με τον κόσμο που έρχεται στις δραστηριότητες, αναπτύσσουμε έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε δεύτερη φύση όταν θα ξανάρθουν. Γι’ αυτό άλλωστε μας επιλέγουν εκ νέου. Επειδή πλέον μιλάμε την ίδια γλώσσα», ξεκαθαρίζει. «Και στο τέλος της ημέρας, τί μένει σε αυτό που κάνουμε; Μια καλή αναπνοή και μια μεγάλη αγκαλιά», τονίζει και το πρόσωπό του φωτίζεται. Όπως φωτίζεται το είναι των ανθρώπων που εκτιμούν την ουσία της σωστής αναπνοής και την αξία της ειλικρινούς αγκαλιάς.

Μιλάει για πολλά και ενδιαφέρονται στην συνέντευξη που ακολουθεί ο Βρεττός. Μας λέει για τις επαφές με το εξωτερικό και την επέκταση των δραστηριοτήτων εκτός Ελλάδας. Ξεκαθαρίζει γιατί θεωρεί τα Κύθηρα, τόπο προνομιακό για τον χώρο του βιωματικού τουρισμού και μοιράζεται μαζί μας το πώς οραματίζεται το νησί στο μέλλον. Αναφέρεται στον κορονοϊό και το πώς επηρέασε τον κλάδο, αποκαλύπτει ένα προσωπικό του όνειρο και τονίζει την αξία της επιστροφής του ανθρώπου στη Φύση.

Δημιουργός του άρθρου:

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

thirteen − twelve =

Exit mobile version