Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Turkaegean / Το φιάσκο της κυβέρνησης και τα ψέματα του Οικονόμου

Turkaegean / Το φιάσκο της κυβέρνησης και τα ψέματα του Οικονόμου

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ζητά κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για το τεράστιο φιάσκο της κυβέρνησης - Το χρονικό της υπόθεσης

Βαρύτατα εκτεθειμένη είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς όχι μόνο άφησε την Τουρκία να αναγνωρίσει το σήμα «Turkaegean» αλλά με ψέματα επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για το φιάσκο της. Μάλιστα, μετά από ένα χρόνο, τρέχει να υποβάλει ένσταση κατά της απόφασης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που είναι καταχωρημένα στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUTM), στις 16 Ιουλίου, η τουρκική πλευρά κατέθεσε αίτηση στην ΕΕ για την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος «Turkaegean». Στις 7 Σεπτεμβρίου η αίτηση δημοσιεύτηκε. Η ελληνική πλευρά μπορούσε να καταθέσει αίτηση ανακοπής σε βάρος της τουρκικής αίτησης εντός τριμήνου.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕ η διαδικασία της ανακοπής διήρκησε μέχρι και τις 7 Δεκεμβρίου του 2021. Ωστόσο η Ελλάδα ουδέποτε κατέθεσε τη σχετική αίτηση, με αποτέλεσμα στις 7 Δεκεμβρίου να λήξει η προθεσμία που είχε στη διάθεσή της. Στις 16 Δεκεμβρίου του 2021 το «turkaegean« κατοχυρώθηκε από την Τουρκία και το σήμα δημοσιεύτηκε. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕ, η κατοχύρωση του σήματος ισχύει μέχρι και τις 31 Ιουλίου του 2031, όταν και λήγει η σχετική άδεια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε ότι δεν πρόκειται για αναγνώριση του συγκεκριμένου εμπορικού σήματος από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά είναι απλά απόφαση μιας επιτροπής της με έδρα την Ισπανία, η οποία «δεν παράγει πολιτικά ζητήματα». Ωστόσο δεν πρόκειται απλά για ένα ιδιωτικό γραφείο στην Ισπανία αλλά για μια υπηρεσία της ΕΕ.

Εξηγήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Όπως σχολιάζει ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Τουρισμού δηλώνει ότι “η κυβέρνηση κινείται νομικά ενάντια στον όρο turkeagean”». Σήμερα; Μα, το ξέρουν από πέρσι! Είναι δυνατόν να κινητοποιούνται κατόπιν εορτής; Σε όλα πια τα θέματα ο αυτοματισμός του “πιστού και δεδομένου”;».

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

1 × 1 =

Exit mobile version