Σάβ, 31 Ιαν 2026
14.5 C
Cythera

Τρέλα: Οι Τούρκοι ζητούν τώρα και τα Αντικύθηρα!

Απαιτούν από τον δήμαρχο, Ευστράτιο Χαρχαλάκη, να παραδώσει την εξουσία σε κρατικό αξιωματούχο της Άγκυρας!

Το ακούσαμε και αυτό. Τους Τούρκους να μιλούν για «παράνομη κατοχή» των Αντικυθήρων, στα οποία η Ελλάδα έχει εγκαταστήσει δήμαρχο και κατασκευάσει λιμάνι, μη επιτρέποντας στο τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών την τοποθέτηση «κρατικού διαχειριστή» για την διοίκησή του.

Αυτά, είναι μόνο ένα μέρος από τα όσα εξωφρενικά δηλώνει στην ηλεκτρονική έκδοση της «Sözcü Gazetesi», ο πρώην γενικός γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Αμύνης, Umit Yalim. 

umit yalim

Στο άρθρο, – στο οποίο τα 3/4 της Κρήτης, καθώς και 14 κοντινά νησιά και βραχονησίδες (μεταξύ των οποίων τα Αντικύθηρα και η Γαύδος) απεικονίζονται με την τουρκική σημαία, γίνεται λόγος για ένα νησί (αναφέρεται στα Αντικύθηρα, τα οποία αποκαλεί «Küçük Çuha»), το οποίο ανήκει στην Τουρκία από τον 19ο αιώνα και το οποίο οι Έλληνες κατέλαβαν, εποίκισαν και εγκατέστησαν και δήμαρχο σε αυτό.

Φυσικά, ο κύριος αυτός, ξεχνάει να αναφέρει ότι τα Αντικύθηρα (μαζί με τα Κύθηρα),  ενσωματώθηκαν στην Ελλάδα, ως κομμάτι του υπό βρετανική κηδεμονία, Ηνωμένου Κράτους των Ιονίων Νήσων, στις 21 Μαΐου του 1864, χωρίς η τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία να διατηρεί κάποια αξίωση στο καθεστώς τους.

Ο Yalim μιλάει για την μέθοδο του εποικισμού που ακολούθησε η Ελλάδα στο νησί (!), συγκρίνοντας τη με την αντίστοιχη που εφάρμοσαν οι Ισραηλινοί στα κατεχόμενα παλεστινιακά εδάφη. Δηλώνει μάλιστα έκπληκτος από το γεγονός ότι ο υπουργός των Εσωτερικών της Τουρκίας, δεν έχει μέχρι σήμερα αντικαταστήσει τον «παράνομο» Έλληνα δήμαρχο, Ευστράτιο Χαρχαλάκη, με Τούρκο διαχειριστή.

Ο Yalim κάνει λόγο για συνολικά 19 «τουρκικά νησιά» και 2 «τουρκικές βραχονησίδες» μεταξύ Πελοποννήσου και Κρήτης, τα οποία κατέλαβε η Ελλάδα, μετατρέποντας την «θάλασσα των νήσων» (έτσι επιμένουν να αποκαλούν οι Τούρκοι το Αιγαίο) σε «ελληνική λίμνη».

 

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

«Όλοι Μαζί, Κύθηρα – Αντικύθηρα» για ψήφισμα μειωμένου ΦΠΑ: Θετικό βήμα, η ευθύνη πλέον στην κυβέρνηση

Η παράταξη «Όλοι Μαζί, Κύθηρα – Αντικύθηρα» χαρακτηρίζει ως...

AQUA JEWEL: Τροποποιήσεις Δρομολογίων

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών...

AQUA JEWEL: Νέες τροποποιήσεις δρομολογίων

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών...

AQUA JEWEL: Ακύρωση δρομολογίου από Κύθηρα προς Κίσσαμο

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι σήμερα, Τρίτη 27/1, το...

Βάσω Μπόγρη: Έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών αποκαλύπτει παράνομες πρακτικές στον Δήμο Σαλαμίνας

Σοβαρά ευρήματα για τη λειτουργία του Δήμου Σαλαμίνας αποκαλύπτει,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img