Πέμ, 15 Ιαν 2026
15.6 C
Cythera

Τούρκος πολιτικός αναλυτής: «Ο Ερντογάν δοκιμάζει τις αντοχές Ευρώπης και Αμερικής»

«Ο Ερντογάν προκαλεί για να δοκιμάσει τα όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης λίγες εβδομάδες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής», εκτιμά μιλώντας στο OPEN ο Tούρκος πολιτικός αναλυτής Eργκιούν Μπαμπαχάν, που δεν παραλείπει να αναφερθεί και στον ρόλο της Γερμανίας σ’ αυτή τη συγκυρία, αλλά και στην πολιτική Μπάιντεν έναντι της Άγκυρας.

«Έχει τις πλάτες των Γερμανών υπουργών και πιστεύει ότι μπορεί να ανεβάζει τις εντάσεις στο Αιγαίο πριν την σύνοδο της Ε.Ε. τον Μάρτιο, δεν το παρακάνει όμως, για να μην έρθει αντιμέτωπος με κυρώσεις. Παίζει το παιχνίδι του για να δει τις αντιδράσεις των ευρωπαϊκών κρατών», σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Και επισημαίνει: «Γνωρίζει την αδυναμία ενότητας και την διαίρεση της Ε.Ε και γι’ αυτό θα το συνεχίσει. Από τη μια πλευρά θα λέει είμαι υπέρ της ειρηνικής λύσης και από την άλλη θα στέλνει πλοία ερευνών και στρατιωτικά πλοία στο Αιγαίο και στις θεωρητικά αμφισβητούμενες περιοχές του Αιγαίου. Επίσης  θέλει να δει την αντίδραση της διοίκησης Μπάιντεν».

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

02:25:31

Στην υποδοχή της φρεγάτας «Κίμων» Κυρ. Μητσοτάκης, Ν. Δένδιας, Κ. Τασούλας

Ο «Κίμων», η πρώτη φρεγάτα κλάσης FDI HN «Belharra»-...

Δήμος Κυθήρων: Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης της γεωργίας

Σας ενημερώνουμε για την Προδημοσίευση της Πρόσκλησης για την...

Η Ελλάδα σε ένα κόσμο που κυριαρχεί το δίκαιο του ισχυρού

Όπως έχω επισημάνει σε προηγούμενο άρθρο μου, με τίτλο...

Η πολιτική χωρίς πολιτική – ποιον τελικά υπηρετεί;

Όταν η «υπέρβαση των ιδεολογιών» βαφτίζει την Ιστορία περιττή...

Σε «Ψηφιακό θόρυβο» οφείλεται το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών

Σε «ψηφιακό θόρυβο», ο οποίος προκλήθηκε, λόγω αποσυγχρονισμού, σε...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img