Παρ, 05 Δεκ 2025
15.8 C
Cythera

Το πολεμικό πλοίο ΤΠΚ Ντεγιάννης στο Καψάλι

Η Πυραυλάκατος (ΤΠΚ) «Υποπλοίαρχος Ντεγιάννης» επισκέπτεται το Καψάλι των Κυθήρων και θα είναι ανοιχτή για το κοινό σήμερα και αύριο, μεταξύ 17:00 και 19:00 το απόγευμα. Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν από κοντά ένα από τα σύγχρονα πολεμικά πλοία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο είναι εξοπλισμένο με ισχυρά οπλικά συστήματα και φέρει σημαντική ιστορία.

Η ΤΠΚ «Ντεγιάννης» φέρει στον θυρεό της έναν γλάρο που πετά πάνω από τα κύματα, σύμβολο της ταχύτητας και της ευκινησίας του πλοίου, ενώ παράλληλα αναδεικνύει την έντονη σύνδεση του πληρώματος με τη θάλασσα και τις ναυτικές παραδόσεις. Τα δύο όπλα που απεικονίζονται στον θυρεό, ένας κατευθυνόμενος πύραυλος και ένας τορπιλοσωλήνας (Τ/Λ), υπογραμμίζουν την εξαιρετική δύναμη πυρός του πλοίου, το οποίο έχει τη δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων HARPOON καθώς και τορπιλών SST-4.

Η παρουσία του ΤΠΚ στο Καψάλι δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να μάθουν περισσότερα για την αποστολή και τις δυνατότητες του πλοίου, καθώς και να αντιληφθούν τον εξοπλισμό που συμβάλλει στην εθνική ασφάλεια της χώρας μας.

Βασικά Χαρακτηριστικά
Διαστάσεις
56,2/8,3/2,7 μέτρα

Εκτόπισμα
447 τόνους
Πλήρωμα
Δυνατότητα Ενδιαιτήσεως 44 ατόμων

Ταχύτητα
33,5 κόμβοι

Πρόωση
Τέσσερις (4) κύριες μηχανές DIESEL, κατασκευής MTU20V. Μέγιστη συνεχής ισχύς (100%) ανά μηχανή, 2760 KW (3750 HP) στις 1790 στροφές/λεπτό. Κάθε μηχανή κινεί έναν άξονα μέσω μειωτήρα – αναστροφέα. Το πλοίο διαθέτει τέσσερις (4) άξονες πρόωσης.

Οπλισμός
Δύο πυροβόλα OTO-MELARA 76/62. Δύο δίκανα αντιεπορικά Πυροβόλα EMERLEC 30mm.Τέσσερεις εκτοξευτές Κ/Β Ε-Ε HARPOON κατασκευής BOEING. Δύο Τ/Σ TORO S5/3 με κατευθυνόμενες Τ/Λ SST-4.

Ιστορικό

Ο Υποπλοίαρχος Ηλίας Ντεγιάννης γεννήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου του 1912 και ήταν αξιωματικός του Ελληνικού Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού. Κατά τη διάρκεια της Κατοχής της Ελλάδος από τις δυνάμεις του Άξονα συνελήφθη, βασανίστηκε και ακολούθως εκτελέστηκε στις 18 Ιουνίου 1943 από τις Γερμανικές δυνάμεις, δίοτι ήταν αρχηγός της αντιστασιακής ομάδας «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ». 

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

00:08:23

Κακοκαιρία Byron: Πλημμύρισε η Λακωνία

Στιγμές αγωνίας ζουν κάτοικοι της Λακωνίας τις τελευταίες ώρες,...

«Ελεύθερα Κύθηρα»: Καυστική παρέμβαση για την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής

Η παράταξη «Ελεύθερα Κύθηρα» επανέρχεται με σκληρή κριτική, κάνοντας...

Κακοκαιρία Byron: Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή

Mε απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά και κατόπιν εκτεταμένης διαβούλευσης...

Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου

Ακολουθεί ανακοίνωση του Δήμου Κυθήρων:Μετά την Κόκκινη Προειδοποίηση που...

Ενισχύονται τα μπλόκα των αγροτών σε Νίκαια και Ε65

Ενισχύεται διαρκώς το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια, με...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img