Παρ, 26 Δεκ 2025
15 C
Cythera

Το Facebook ετοιμάζει αισθητήρα που θα διαβάζει το μυαλό

Σύμφωνα με ηχογραφημένη συζήτηση στελεχών του Facebook που διέρρευσε, ο τεχνολογικός κολοσσός σκοπεύει ένας νευρωνικός αισθητήρας να μεταφράζει τις σκέψεις των ανθρώπων σε εντολές υπολογιστή.

Το Facebook σχεδιάζει τη δημιοργία μιας συσκευής ανάγνωσης μυαλού, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν μετά από εμπιστευτική ενημέρωση σε υπαλλήλους του, την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το BuzzFeed News, ο επικεφαλής τεχνολογίας του Facebook, Mike Schroepfer, εξήγησε πώς ένας νευρωνικός αισθητήρας θα μεταφράζει τις σκέψεις των ανθρώπων σε εντολές υπολογιστή, όπως πληκτρολόγηση ή κράτημα ενός εικονικού αντικειμένου σε ένα βιντεοπαιχνίδι.

“Έχουμε το προνόμιο να βλέπουμε το μέλλον γιατί εμείς το φτιάχνουμε”, είπε, σύμφωνα με τον Independent.

Ο κ. Schroepfer είπε επίσης ότι ζητήματα όπως το απόρρητο θα πρέπει να αντιμετωπιστούν πριν κυκλοφορήσει οποιοδήποτε τέτοιο προϊόν.

“Πρέπει να κατασκευάσουμε κάτι υπεύθυνα για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη και το δικαίωμα να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε. Είναι επιτακτική ανάγκη να το κάνουμε αυτό, έτσι ώστε οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο να αποκτήσουν όλες αυτές τις εκπληκτικές τεχνολογίες, χωρίς να βιώσουν τα μειονεκτήματα”.

Οι φήμες ότι ο τεχνολογικός γίγαντας προσπαθεί να κατασκευάσει μία τέτοια συσκευή κυκλοφορούν εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς και λίγες λεπτομέρειες σχετικά με τη μορφή που θα λάβει αυτό το πόνημα.

Πέρυσι, το Facebook αγόρασε μια start up για νευρωνικές διεπαφές που ονομάζεται CTRL-Labs σε μια συμφωνία που εκτιμάται ότι ανέρχεται σε περίπου σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η start up με έδρα τις ΗΠΑ ανέπτυσσε ένα βραχιολάκι υψηλής τεχνολογίας κατά τη στιγμή της εξαγοράς, το οποίο ισχυριζόταν πως μπορούσε να μετρήσει τη νευρική δραστηριότητα από φυσικές κινήσεις και να τη μεταφράσει σε εντολές υπολογιστή.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

ΑΣΕΠ: Νέες προσλήψεις προσωπικού στον Δήμο Κυθήρων

Ο Δήμος Κυθήρων προχωρά σε νέες προσλήψεις προσωπικού, μέσω...

Κυθηραϊκός Σύνδεσμος – Μορφωτικό Κέντρο Κυθήρων: Ευχαριστήριο

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος – Μορφωτικό Κέντρο Κυθήρων, σε συνεργασία...

Ζελένσκι: Χριστουγεννιάτικο μήνυμα με ευχή να πεθάνει ο Πούτιν

Σε ένα φορτισμένο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας...

Χριστούγεννα στον κόσμο

Ο πάπας Λέων ΙΔ’ επανέλαβε σήμερα την έκκλησή του για...

Στις 39.074 θέσεις η χωρητικότητα στον Βοτανικό

Τα έργα για τη δημιουργία του νέου ποδοσφαιρικού «σπιτιού»...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img