Σάβ, 31 Ιαν 2026
14.5 C
Cythera

Θεσσαλονίκη: Μείωση 5% των ανταποδοτικών τελών το 2022

Για το νέο έτος, η διοίκηση του δήμου εισηγείται πρόσθετη μείωση των δημοτικών τελών κατά 40% για δύο έτη με την έναρξη λειτουργίας μιας επιχείρησης, ενώ αντίστοιχη μείωση προτείνεται και για τα πολιτιστικά σωματεία και τους συλλόγους που επλήγησαν από την πανδημία.

Νέα μείωση στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού από 1ης Ιανουαρίου 2022 κατά 5%, οριζοντίως για όλους, ενέκρινε κατά πλειοψηφία, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης. Η πλευρά της διοίκησης προχώρησε, για τρίτη χρονιά, σε μείωση των δημοτικών τελών (είχαν προηγηθεί 12,5% το 2019 και 12,5% το 2020), με την αντιπολίτευση ωστόσο να εξαπολύει «πυρά» προς τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα, πως αθέτησε προεκλογικές του υποσχέσεις για μεγαλύτερες μειώσεις και να ασκεί κριτική για την εικόνα που παρουσιάζει η πόλη όσον αφορά την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό.

«Μιλάμε για μια αθροιστική μείωση περίπου 30% στα δημοτικά τέλη», παρατήρησε ο κ.Ζέρβας, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η πολιτική των μειώσεων και των ελαφρύνσεων εφαρμόζεται με πολλή προσπάθεια και νοικοκύρεμα των οικονομικών.

«Στεκόμαστε δίπλα στον πολίτη και στον επιχειρηματία. Θέλουμε όρθια κοινωνία και οικονομία, θέλουμε επιχειρήσεις που να λειτουργούν και να δίνουν θέσεις εργασίας. Θέλουμε να ελαφρύνουμε όλα τα νοικοκυριά, να βάλουμε πλάτη στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Θέλουμε όλοι να νιώθουν τον δήμο Θεσσαλονίκης δίπλα τους, αρωγό, βοηθό», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Επίσης, για το νέο έτος, η διοίκηση του δήμου εισηγείται πρόσθετη μείωση των δημοτικών τελών κατά 40% για δύο έτη με την έναρξη λειτουργίας μιας επιχείρησης, ενώ αντίστοιχη μείωση προτείνεται και για τα πολιτιστικά σωματεία και τους συλλόγους που επλήγησαν από την πανδημία. Παραμένουν οι μειωμένοι συντελεστές κατά 80% για τις μετρόπληκτες επιχειρήσεις όπως και οι μειώσεις κατά 50% για πολίτες που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες.

Για τη μείωση των δημοτικών τελών, ο επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», Γιώργος Ορφανός, άσκησε κριτική προς τη διοίκηση πως «η πόλη είναι χειρότερη από τη στιγμή που παραλάβατε σε καθαριότητα και φωτισμό», ενώ ο Βασίλης Γάκης, από τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», ανέφερε προς τη δημοτική αρχή πως «υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο για έκπτωση που το έχει ανάγκη ο κόσμος λόγω του ενεργειακού κόστους».

Ο Σπύρος Βούγιας, της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Πόλη», έκανε λόγο για «πολιτική εξαπάτηση» εκ μέρους του δημάρχου, ο οποίος προεκλογικά είχε δεσμευτεί στους πολίτες για μείωση των δημοτικών τελών της τάξης του 50%, ενώ η Έλλη Χρυσίδου από τη «Θεσσαλονίκη Μαζί», τόνισε πως δεν είναι αντίθετη στις μειώσεις αλλά το 5% αποτελεί «κοροϊδία απέναντι στους πολίτες».

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

«Όλοι Μαζί, Κύθηρα – Αντικύθηρα» για ψήφισμα μειωμένου ΦΠΑ: Θετικό βήμα, η ευθύνη πλέον στην κυβέρνηση

Η παράταξη «Όλοι Μαζί, Κύθηρα – Αντικύθηρα» χαρακτηρίζει ως...

AQUA JEWEL: Τροποποιήσεις Δρομολογίων

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών...

AQUA JEWEL: Νέες τροποποιήσεις δρομολογίων

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών...

AQUA JEWEL: Ακύρωση δρομολογίου από Κύθηρα προς Κίσσαμο

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι σήμερα, Τρίτη 27/1, το...

Βάσω Μπόγρη: Έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών αποκαλύπτει παράνομες πρακτικές στον Δήμο Σαλαμίνας

Σοβαρά ευρήματα για τη λειτουργία του Δήμου Σαλαμίνας αποκαλύπτει,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img