Παρ, 19 Δεκ 2025
15.5 C
Cythera

Τα Ανατολικά Κύθηρα με την αρχαία πόλη στον χάρτη

Αναφορά στον χάρτη "Plan d'une partie de l'ile de Cérigo" και το ελληνικό γεωγραφικό και χαρτογραφικό έργο του Jean-Denis Barbié du Bocage

Ο χάρτης “Plan d’une partie de l’ile de Cérigo” δημιουργήθηκε από τον M. Barbié du Bocage, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρείχε ο Antoine-laurent Castellan από τις πειριησήσεις του στα Κύθηρα.

Ο χάρτης παρουσιάζει με λεπτομέρεια την ανατολική ενότητα του νησιού, με την αρχαία πόλη των Κυθήρων και το λιμάνι της Σκάνδειας.

Ο χάρτης “Plan d’une partie de l’ile de Cérigo”, όπως περιγράφεται στο έργο του Antoine-Laurent Castellan με τίτλο “Lettres sur la Morée et les iles de Cérigo, Hydra, et Zante”, εκδόθηκε το 1808 στο Παρίσι από τον εκδοτικό οίκο H. Agasse.

Αυτός ο χάρτης προσφέρει στους ερευνητές, τους ιστορικούς και τους λάτρεις της γεωγραφίας μια πολύτιμη πηγή για την κατανόηση της γεωμορφολογίας και των χαρακτηριστικών των Κυθήρων εκείνης της εποχής.

Επισυνάπτουμε παρακάτω την έκδοση του Γιώργου Τόλια «Στη σκιά των περιηγητών,  το ελληνικό γεωγραφικό και χαρτογραφικό έργο του Jean-Denis Barbié du Bocage»

Ο Barbié du Bocage διετέλεσε Γεωγράφος του Υπουργείου Εξωτερικών, μέλος του Ινστιτούτου, Καθηγητής και Πρύτανης της Φιλοσοφικής Σχολής του πανεπιστημίου του Παρισιού, ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Γεωγραφικής Εταιρείας και Μέλος σχεδόν όλων των Ευρωπαϊκών Ακαδημιών. Είχε τιμηθεί με την Λεγεώνα της Τιμής, κατείχε μιά εξέχουσα θέση στον χώρο των γραμμάτων και αντιπροσώπευσε την πατρίδα του στον τομέα των γεωγραφικών επιστημών κατά την περίοδο της μεγάλης ναπολεόντειας ακτινοβολίας της.

Περισσότερες πληροφορίες:

https://el.travelogues.gr/item.php?view=50003

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Plan_d%27une_partie_de_l%27ile_de_C%C3%A9rigo,_autrefois_Cyth%C3%A8re_Par_M_Barbi%C3%A9_du_Bocage,_membre_de_l%27Institut_-_Castellan_Antoine-laurent_-_1808.jpg

 

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Η Σάμος στις ανερχόμενες δυνάμεις του ευρωπαϊκού τουρισμού, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ

Στο επίκεντρο διεθνών μέσων ενημέρωσης βρίσκεται η Σάμος για...

Δεν πάει άλλο…

Ήταν Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2024 όταν έγραψα  στο KytheraNews...

Ανακοίνωση Επιτροπής Δράσης για την Αναγέννηση του Μυλοποτάμου

Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2025, μετά από σχετική πρόσκληση...

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Κατηχητικῶν Σχολείων

Τό Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025 τό ἀπόγευμα καί περί...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img