Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στα Κύθηρα, τα προβλήματα στην οργάνωση της μεταφοράς των μαθητών ήρθαν στο προσκήνιο, δημιουργώντας αβεβαιότητα στην εκπαιδευτική κοινότητα. Η καθυστέρηση στην εξεύρεση λύσεων από την Περιφέρεια Αττικής έχει οδηγήσει τους γονείς να αναλαμβάνουν προσωρινά τον ρόλο της μεταφοράς των παιδιών τους. Σε ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κυθήρων ασκεί κριτική στην αναποτελεσματικότητα του «επιτελικού κράτους» και καλεί για άμεσες παρεμβάσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα καίρια προβλήματα της σχολικής κοινότητας, όπως η ανέγερση νέων σχολείων και η κάλυψη των κενών θέσεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό.
Διαβάστε παρκάτω το δελτίο Τύπου:

«Άμεσα λύσεις στα προβλήματα της σχολικής κοινότητας»

Για μια ακόμη φορά το «επιτελικό κράτος» έχει γίνει «πάμε και όπου βγει»… Η σχολική χρονιά στα Κύθηρα (όπως και αλλού) ξεκίνησε χωρίς λυμένο το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών. Η μεταφορά θα γίνεται από γονείς και φίλους μέχρι να το λύσει η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Αττικής με «κατεπείγοντα» μέτρα!

Από ανακοίνωση του Δημάρχου κ.Χαρχαλάκη μάθαμε ότι «αναμένεται κατεπείγουσα ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης είτε σήμερα είτε αύριο, προκειμένου στη συνέχεια με κατεπείγουσα συνεδρίαση της περιφερειακής επιτροπής να γίνει η ανάθεση των συμβάσεων στους μειοδότες»…

-Κάποιος κακεντρεχής θα μπορούσε να πει «για λίγες μέρες ας πάνε τα παιδιά με τη δημοτική συγκοινωνία»…

-Κάποιος άλλος μπορεί να σημειώσει ότι η κυβέρνηση και η περιφέρεια Αττικής ήταν απασχολημένες για να λύσουν τα προβλήματα της ανέγερσης νέων σχολείων στα Κύθηρα, της κάλυψης των κενών θέσεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό ή ακόμα και της εξεύρεσης σπιτιών για την διαμονή των εκπαιδευτικών. Όλα με «κατεπείγοντα μέτρα».

Δυστυχώς ο νέος περιφερειάρχης κ.Χαρδαλιάς στο συγκεκριμένο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών δεν τα κατάφερε εγκαίρως.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Π.Σ Κυθήρων καλεί κυβέρνηση και περιφέρεια να δώσουν άμεση λύση στο σύνολο των προβλημάτων της σχολικής κοινότητας στα Κύθηρα. Η μεταφορά των μαθητών, η ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων, η κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και η λήψη μέτρων προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να έχουν πρόσβαση σε φθηνή και αξιοπρεπή στέγη (κάτι που αφορά και άλλους κλάδους δημοσίων υπαλλήλων στα Κύθηρα) πρέπει να βρίσκονται στην απόλυτη προτεραιότητα τους.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Π.Σ Κυθήρων θα παρακολουθεί στενά το πρόβλημα και θα επανέλθει εφόσον δεν έχουν δοθεί λύσεις.

Οργάνωση Μελών ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Π.Σ ΚΥΘΗΡΩΝ

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

15 − 5 =