Hoodie with European Union Logo (EU-Hoodie) but without UK Logo because of Brexit
Photo by Christian Lue on Unsplash

Ο «βασιλιά της απάτης» ξανά κτυπά για να δικαιώσει όσους τον χαρακτηρίζουν έτσι θα αρκούσε και μόνο αυτή η σκηνοθετημένη επίδειξη. Σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη, επαναλαμβάνει μονότονα ο Μητσοτάκης στο προεκλογικό του βίντεο. Γιατί, τώρα θα  βαδίσουμε πιο κοντά στην Ευρώπη; Είμαστε έξω από αυτήν; Υποτίθεται ότι είμαστε στον σκληρό πυρήνα της. Αυτό που μένει είναι η λέξη – κλειδί, που χρησιμοποιείται για πάσα νόσο και πάσα μαλακία του καθεστώτος.

Οι καβαλαρία  του 41% μπορεί να καμαρώνει. Σταθερά! Πιο κοντά. Όλο και πιο κοντά, από δράμα σε δράμα. Σταθερά!

Σταθερά, δεν υπάρχει αμφιβολία από κανέναν. Σταθερά προτελευταίοι, στην αμοιβή της εργασίας. Σταθερά κωπηλάτες στη γαλέρα του εργασιακού. Σταθερά πρώτοι στην ακρίβεια και την αισχροκέρδεια. Σταθερά τελευταίοι και με τον πιο εξευτελιστικό τρόπο στον σεβασμό του Κράτους Δικαίου. Σταθερά πρωταγωνιστές στην απροκάλυπτη συγκάλυψη, είτε πρόκειται για ανθρωπιστικές καταστροφές, είτε για υποκλοπές και για κάθε είδους εκτροπές. Σταθερά κάτω από τη γραμμή που διαχωρίζει την ασφάλεια από τον θάνατο εξ αιτίας των κακών υποδομών. Αλλά και σταθερά στις πρώτες θέσεις στον εκμαυλισμό της ενημέρωσης, τη χειραγώγηση των ΜΜΕ.

Δεν χρειάζεται να κουράσει κάποιος το μυαλό του για να καταλάβει ότι η σταθερότητα είναι το άγιο δισκοπότηρο της προπαγάνδας του Μητσοτάκη και όσων θησαυρίζουν από την πολιτική του. Το όμορφο  χαλί που από κάτω του κρύβονται πληγές, τραγωδίες, ανθρώπινα δράματα. Κρύβεται η φτώχεια -για πολλούς έως απόγνωσης- εκατομμυρίων ανθρώπων. Κρύβεται ο βιασμός της αλήθειας, η εγκληματικότητα που καλπάζει, η προκλητική αδικία, τα αδιέξοδα των νέων, η απελπισία των απόμαχων. Και δεν χωρούν αυταπάτες εδώ. Αυτή η όμορφη σταθερότητα δεν υπηρετεί μόνο εκλογικά σχέδια. Υπηρετεί στρατηγικά τη μεγάλη παγωνιά στην κοινωνία. Κρύβει τις νεοφιλελεύθερες προθέσεις και τα σχέδια για μόνιμη αναδιανομή πλούτου και την δολοφονία κάθε κοινωνικού και συλλογικού θεσμού.

Η υπέρμετρη χρήση  της, αν και φθαρμένη, καθορίζει και σήμερα δυστυχώς πολιτικές συμπεριφορές. Μπαίνει ανάμεσα στο τι έχουμε και τι μας πρέπει να έχουμε. Δεν έχει διαμορφωθεί με στιβαρό τρόπο από την αντιπολίτευση και δεν έχει βάλει τέλος στην κοινωνική χειμερία νάρκη η εναλλακτική προοπτική Η σταθερότητα της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας. Εκ των πραγμάτων λοιπόν, μέχρι τις εκλογές, αλλά και μετά από αυτές, αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο για ΣΥΡΙΖΑ. Να σκίσει -μόνο αυτός μπορεί- την γκρίζα συννεφιά  και να πείσει τους πολλούς ότι έχει στις αποσκευές του και εκπροσωπεί την πειστική και ρεαλιστική εναλλακτική λύση στη σταθερότητα της βαρβαρότητας.

Με τη στάση του , τον προγραμματικό λόγο, τη σοβαρότητα, τη συλλογικότητα, τη σεμνότητα της αλήθειας. Δύσκολο; Σίγουρα. Προϋποθέτει  να αποκτήσει την ικανότητα να φωτίσει με θάρρος και ειλικρίνεια την πραγματικότητα, δική του και της κοινωνίας, για να την αλλάξει. Τελικά, εκεί θα κριθούν όλα και όλοι πιστεύω.

Δημιουργός του άρθρου:

panagiotis-koumoundouros
Συντονιστής ΝΕ Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

18 − seventeen =