Κυρ, 11 Ιαν 2026
11.5 C
Cythera

Στα Κύθηρα η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής φέρνοντας ανθρωπιστική βοήθεια

Συγκλονίζουν όσα αναφέρει ο Δήμαρχος Χαρχαλάκης για τον πρόσφυγα Αφγανό ανώτατο δικαστικό που κινδύνευε η ζωή του στην πατρίδα του, μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν σε όλη την χώρα.

Στα Κύθηρα έφτασε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη που μετέφερε μεγάλη ποσότητα υγειονομικού και λοιπού χρήσιμου υλικού από την Περιφέρεια Αττικής. Την αντιπεριφερειάρχη υποδέχθηκαν στο Σχολείο Φριλιγκιανίκων ο Δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Κατσανεβάκης. Συγκλονίζουν τα όσα αναφέρει ο Δήμαρχος για τον πρόσφυγα Αφγανό ανώτατο δικαστικό που κινδύνευε η ζωή του στην πατρίδα του, μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν σε όλη την χώρα.

Διαβάστε το σχόλιο του Δημάρχου:

«Μαζί και με τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Κατσανεβακη επισκεφθηκαμε τους διασωθεντες πρόσφυγες και ακούσαμε τις ιστορίες τους. Με συγκλόνισε ένας ευπρεπεστατος κύριος απο το Αφγανιστάν που στην πατρίδα του ήταν ανώτατος δικαστικός και τώρα κινδυνεύει με θάνατο απο το εκεί καθεστώς επειδή επικυρωνε διαζύγια που η Σαρία απαγορεύει! Ανάμεσα τους και συγγενείς των θυμάτων που βρίσκονται σε κατάσταση απόλυτης απόγνωσης και ήρθαν απο τη Δανία, τη Γερμανία και τη Φινλανδία. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το Λιμεναρχείο όπου ο Αρχιπλοίαρχος κ. Σαπουνάς μας ενημέρωσε για τις διαδικασίες ανασυρσης των σορων των θυμάτων. Ηθικός και φυσικός αυτουργός της τραγικής αυτής κατάστασης είναι η Τουρκία. Ευρώπη ακούει;»

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Η Μυρτιδιώτισσα»: Κοπή πίτας

Ο Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Η...

Το Δόγμα Μονρόε και η Βενεζουέλα

Το 1823 δεν έπεσε ούτε ένας πυροβολισμός. Δεν κινήθηκαν...

Τριφύλλειο Ίδρυμα: Βράβευση αριστούχων αποφοίτων Γυμνασίου και Λυκείου Κυθηρίων

Έγιναν και φέτος οι από ετών καθιερωμένες βραβεύσεις των...

Δήμος Κυθήρων: Απάντηση για τα κληροδοτήματα και τα δημοτικά ακίνητα

Με μια εκτενή και ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση, η Δημοτική...

Η ΕΕ ενέκρινε την εμπορική συμφωνία με τη Mercosur

Στην έγκριση της υπογραφής της συμφωνίας με τη Mercosur...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img