Δευ, 15 Δεκ 2025
15.5 C
Cythera

Στ. Χαρχαλάκης: «Οι κρατικές υπηρεσίες να κινούνται πιο γρήγορα στην ωρίμανση και αδειοδότηση έργων»

Σε δηλώσεις στο περιθώριο του workshop για το νέο ΕΣΠΑ, «Ανθρώπινο Δυναμικό & Κοινωνική Συνοχή 2021-2027», προέβη ο δήμαρχος Κυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης.

Ο κ. Χαρχαλάκης, μιλώντας για την πορεία υλοποίησης των έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, ανέφερε ότι τα έργα «είναι πολλά», εντούτοις παρατηρείται μια «προβληματιή σε ότι αφορά τις διαδικασίες αδειοδότησης», ζήτημα που αφορά «κρατικές αρμοδιότητες», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η αγωνία των δημάρχων αλλά και του Περιφερειάρχη, είναι οι κρατικές υπηρεσίες να κινούνται πιο γρήγορα στην ωρίμανση και αδειοδότηση των έργων», σημείωσε ο κ. Χαρχαλάκης. Σε ότι έχει να κάνει με το νέο ΕΣΠΑ, ο δήμαρχος Κυθήρων εκθείασε τους διαπραγματευτικούς χειρισμούς του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, τόσο με την κυβέρνηση όσο και με την ευρωπαϊκή επιτροπή, χάρη στους οποίους «οι πόροι για την νέα προγραμματική περίοδο θα είναι πολύ αυξημένη για όλη την Αττική», υπερβαίνοντας το 1 δις, εξακόσια εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος, όσον αφορά τα νησιά, ο κ. Χαρχαλάκης ανέφερε ότι οι 8 δήμαρχοι έχουν καθορίσει τους στόχους, μέσω σημαντικής προεργασίας και αναπτυξιακής μελέτης, εκφράζοντας την πεποίθηση πως οι συγκεκριμένοι στόχοι, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, «θα γίνουν πραγματικότητα».

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Δήμος Κυθήρων: Τα νέα δεδομένα για τις λιμενικές υποδομές σε Κύθηρα και Αντικύθηρα

Σημαντικές εξελίξεις στον τομέα των λιμενικών υποδομών ανακοινώνει ο...

Έφυγε από τη ζωή ο Αναστάσιος Χρυσαφίτης από τον Ποταμό

Με βαθιά θλίψη η τοπική κοινωνία των Κυθήρων αποχαιρετά...

Νέο εστιατόριο στο Σόχο από τον σεφ Νίκο Πουλμέντη

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος ομογενής σεφ Νίκος Πουλμέντης (Nicholas Poulmentis)...

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οι 15 συλληφθέντες

Το κατώφλι της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας περνούν οι 15 εκ των 16...

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στη μείωση της φοροδιαφυγής

Άλματα στην καταπολέμηση μείωση της φοροδιαφυγής καταγράφει η Ελλάδα,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img