Οι κάτοικοι του Σουφλίου εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους μετά τις πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση του Έβρου, τις οποίες θεωρούν αναποτελεσματικές και υποτιμητικές για την περιοχή τους. Οι προσδοκίες των Σουφλιωτών ήταν μεγάλες, καθώς περίμεναν γενναία μέτρα που θα αντιμετώπιζαν τα προβλήματα της υπανάπτυξης και του δημογραφικού. Αντίθετα, τα ανακοινωθέντα μέτρα κρίνονται από τους τοπικούς φορείς ως ανεπαρκή, δημιουργώντας κύμα αντιδράσεων.

Η Συντονιστική Επιτροπή Δράσης, που συστάθηκε για να οργανώσει τον αγώνα διεκδίκησης, ήδη έχει λάβει τις πρώτες αποφάσεις για δράσεις. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, από την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, μαύρες σημαίες τοποθετήθηκαν στους κόμβους των οικισμών του Δήμου Σουφλίου και κατά μήκος της εθνικής οδού, ενώ σχεδιάζεται μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία του Σουφλίου στις 11 το πρωί.

Το κοινό κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Συντονιστική Επιτροπή περιγράφει τη μεγάλη απογοήτευση της τοπικής κοινωνίας, η οποία, μετά από χρόνια συνεχόμενων κρίσεων, νιώθει παραμελημένη και αγνοημένη από την Κεντρική Διοίκηση. Όπως τονίζουν, τα αιτήματά τους για την ανάπτυξη της περιοχής είναι σαφή και έχουν κατατεθεί κατ’ επανάληψη σε διακομματικές επιτροπές, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η κινητοποίηση έχει ενωτική διάσταση, καθώς στηρίζεται από τοπικούς φορείς, όπως αγρότες, κτηνοτρόφοι, μαθητές και επαγγελματίες, ενώ έχει λάβει χαρακτήρα κοινωνικής συνοχής και δυναμικής αντίστασης. Το κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης είναι ότι οι κάτοικοι του Σουφλίου “αξίζουν περισσότερα“, και καλούν όλους τους τοπικούς βουλευτές να παραστούν στη συγκέντρωση για να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με τις θέσεις τους για την περιοχή.

Η αγανάκτηση κορυφώνεται καθώς οι κάτοικοι βλέπουν τις δημόσιες υπηρεσίες να κλείνουν η μία μετά την άλλη και ανησυχούν ότι, χωρίς άμεσες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις, το ίδιο μέλλον θα επιφυλάσσεται και για τα σχολεία τους. Η Συντονιστική Επιτροπή Δράσης τονίζει ότι η φωνή του Σουφλίου πρέπει να ακουστεί δυνατά και να ενωθεί για να φέρει την απαραίτητη αλλαγή στην περιοχή.

Το μήνυμα της νεολαίας είναι συγκλονιστικό, καθώς οι νέοι του Σουφλίου στέκονται στο πλευρό των κινητοποιήσεων, απαιτώντας δικαιοσύνη και ίσες ευκαιρίες για την περιοχή τους. Το βίντεο που δημιούργησαν κυκλοφορεί με το σύνθημα “#Αξίζουμε_Περισσότερα“, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση.

Η συγκέντρωση της Παρασκευής αναμένεται να έχει μαζική συμμετοχή και οι τοπικοί φορείς ελπίζουν ότι η δυναμική παρουσία του κόσμου θα αναγκάσει την κυβέρνηση να επανεξετάσει τα μέτρα για την περιοχή του Σουφλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

1 × 3 =