Παρ, 05 Δεκ 2025
13.5 C
Cythera

Σωτήρης Τσιόδρας: Με τα εμβόλια έχουμε αποφύγει 8.400 θανάτους

Η Ελλάδα, λόγω των εμβολίων κατά του κορονοϊού, εκτιμάται ότι έχει αποφύγει 8.400 θανάτους και 5.560 νοσηλείες στις ΜΕΘ από την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος, είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την έκτακτη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, το μεσημερί της Τετάρτης.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε εκτενώς σε μελέτη που έχει εκπονηθεί σε μεγάλα νοσοκομεία της χώρας με επικεφαλής τον ίδιο, για τα αντισώματα και την ανοσία των εμβολιασμένων και των ατόμων που έχουν νοσήσει και έγινε δεκτή για δημοσίευση.

Δείτε εδώ αναλυτικά τις ανακοινώσεις Τσιόδρα:

Όπως εξήγησε, η μελέτη διενεργήθηκε υπό την ανάγκη να έχει η χώρα μας τα δικά της δεδομένα αποτελεσματικότητας των εμβολίων και κάποιες επιστημονικές παρατηρήσεις που οδηγούν σε παρερμενείες.

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι, όσο αυξάνεται η εμβολιαστική κάλυψη, εμφανίζονται κρούσματα και σε εμβολιασμένους, τονίζοντας ότι αυτό δεν σημαίνει πως τα εμβόλια δεν δουλεύουν και δεν είναι αποτελεσματικά. Ο κίνδυνος σε εμβολιασμένους να νοσήσουν από τους ανεμβολίαστους μειώνεται κατά 11 φορές.

Όπως είπε, με τους εμβολιασμούς έχουμε αποφύγει περίπου 8.400 θανάτους, 5.560 νοσηλείες στις ΜΕΘ και 5.530 διασωληνώσεις σύμφωνα με την ανάλυση της εμβολιαστικής εκστρατείας, από την έναρξή της έως και τις 11 Οκτωβρίου του 2021.

Aνέφερε επίσης ότι εάν είχε εμβολιαστεί το 95% του πληθυσμού έως τα μέσα Ιουλίου οι θάνατοι στην Ελλάδα θα ήταν 1.200 λιγότεροι.

Τα εμβόλια έχουν εξαιρετική αποτελεσματικότητα σχετικά με τη σοβαρή νόσο σε όλες τις ηλικίες, μειώνουν τον κίνδυνο όχι μόνο στις μεγαλύτερες αλλά και στις μικρότερες ηλικίες, είπε ο κ. Τσιόδρας.

Υπάρχει μείωση κατά 91% ή στο ένα δέκατο από τον πλήρη εμβολιασμό έναντι θανάτου από Covid 19 για όλες τις ηλικίες, τόνισε.

Για τη μετάλλαξη Δέλτα

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στη μετάλλαξη Δέλτα λέγοντας ότι προ Δέλτα η αποτελεσματικότητα των εμβολίων ήταν από 92% έως 98%, μετά Δέλτα, από 71% έως 96%. Διατηρείται, δηλαδή, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου και κατά τη «μετά Δέλτα» περίοδο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει υψηλή αποτελεσματικότητα και για νοσηλείες σε ΜΕΘ στη μετά Δέλτα περίοδο, από 91 έως 98%. Επίσης, τα εμβόλια εμφανίζουν εξαιρετική αποτελεσματικότητα σε όλες τις ηλικίες για νόσηση. «Έχουμε αποφύγει περίπου 8.400 θανάτους στη χώρα μας με τους εμβολιασμούς», υπογράμμισε ο καθηγητής.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων: Ευχαριστήριο για δωρεά

Η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων ευχαριστεί θερμά...
00:01:08

Πλημμυρισμένα σπίτια στη Νέα Πέραμο

Με μεγάλη ένταση συνεχίζεται η κακοκαιρία "BYRON" που πλήττει...
00:08:23

Κακοκαιρία Byron: Πλημμύρισε η Λακωνία

Στιγμές αγωνίας ζουν κάτοικοι της Λακωνίας τις τελευταίες ώρες,...

«Ελεύθερα Κύθηρα»: Καυστική παρέμβαση για την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής

Η παράταξη «Ελεύθερα Κύθηρα» επανέρχεται με σκληρή κριτική, κάνοντας...

Κακοκαιρία Byron: Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή

Mε απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά και κατόπιν εκτεταμένης διαβούλευσης...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img