Πέμ, 08 Μαΐ 2025
23.5 C
Cythera

Σκυλακάκης: «Δεν μειώνουμε τους φόρους στα καύσιμα, γιατί θα ευνοηθούν οι πλούσιοι»

O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, εξήγησε γιατί η κυβέρνηση δεν μειώνει τον φόρο στα καύσιμα. «Οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο, άρα θα ευνοηθούν οι πλούσιοι». Όχι, δεν είναι πλάκα. Έτσι ακριβώς το είπε.

«Τα καύσιμα τα πιο φτωχά νοικοκυριά τα χρησιμοποιούν πολύ λιγότερο, διότι δεν έχουν αυτοκίνητο. Τα φτωχά νοικοκυριά δεν έχουν αυτοκίνητο, πως να το κάνουμε; Το μεγαλύτερο κομμάτι των συνταξιούχων, πάρα πολλοί άνεργοι και τα λοιπά, δεν έχουν αυτοκίνητο. Αυτοί, δε, που έχουν δύο ή τρία αυτοκίνητα, που δεν τους λες και φτωχούς της κοινωνίας, θα επωφεληθούν περισσότερο. Οπότε, να κάνουμε μια μείωση φόρου που θα ωφελεί τους πιο πλούσιους και θα αφήνει τελείως απροστάτευτους τους φτωχότερους, φαίνεται παράλογο», δήλωσε στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, ο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ίσως την παραπάνω δήλωση να έπρεπε να την γράψουμε πολλές φορές για να γίνει πιστευτή, αλλά ευτυχώς υπάρχει και το ηχητικό.

Ναι, τόσο υποτιμούν τη νοημοσύνη του κόσμου αυτοί που δεν έχουν ζήσει ποτέ με βασικό μισθό.

Δημοφιλή Άρθρα

Οι βασικές διαφορές μεταξύ Χριστιανών Ορθοδόξων και Καθολικών

Η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν ενωμένη με τους Καθολικούς μέχρι...

Μήνυμα τιμής και αγώνα από την ΚΟ Κυθήρων του ΚΚ

Σε κλίμα συγκίνησης και αγωνιστικής μνήμης πραγματοποιήθηκε η κατάθεση...

Ελεύθερα Κύθηρα: Ενημερωτική εκδήλωση για τα όρια οικισμών

Η παράταξη Ελεύθερα Κύθηρα ξεκινά ενημερωτική περιοδεία για τις...

«Πρόσεξε μην νυχτωθείς εις την Παλαιόχωρα: μια κυθηραϊκή εμπειρία»: Πρεμιέρα στο Θέατρο Άβατον

Το πρωτοποριακό ηχητικό έργο «Πρόσεξε μην νυχτωθείς εις την...
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img