Αρχική ΤΑΙΝΙΕΣ Σινε-Παράδεισος: Κόναν, ο Βάρβαρος (1982)

Σινε-Παράδεισος: Κόναν, ο Βάρβαρος (1982)

Υπόθεση: Ο Κόναν (Arnold Schwarzenegger), σκλάβος που κατάφερε να κερδίσει την ελευθερία του στις αρένες των μονομάχων, αποφασίζει να ταξιδέψει σε όλον τον τότε γνωστό κόσμο, για να μάθει πολεμικές τέχνες μαζί με την τέχνη του ατσαλιού.

Σε αυτή την πορεία, θα αναγνωρίσει το σύμβολο αυτών που διέπραξαν τη Γενοκτονία της φυλής του και δολοφόνησαν την οικογένειά του. Η δίψα για εκδίκηση θα τον φέρει αντιμέτωπο με τη σατανική λατρεία της φιδόμορφης θεότητας του Σετ.

Τα βιβλια των R.E. Howard και R. Jordan παρέχουν το υλικό για τη πιο κλασική περιπέτεια φαντασίας στην Ιστορία του Κινηματογράφου (καλά, ίσως μετά τον “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών”), και μια από τις καλύτερες του είδους. Ο τέλειος συνδυασμός εντυπωσιακών σκηνικών και μερακλήδικων πρακτικών εφέ βυθίζει έντεχνα τον θεατή σ’ έναν ονειρικό και ταυτόχρονα εφιαλτικό κόσμο θρύλων και μύθων.

Στη δημιουργία αυτής της μυστηριακής ατμόσφαιρας συμβάλει και η αξέχαστη μουσική υπόκρουση του Βασίλη Πολυδούρη. Ένα από τα πιο αγαπημένα μουσικά θέματα στην ιστορία του Κινηματογράφου. Ο Arnold Schwarzenegger (εντάξει, δεν χρειάζονται συστάσεις…), πρωταγωνιστεί σ’ έναν ρόλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του, ενώ έχει απέναντί του τον James Earl Jones (η φωνή του Darth Vader από τον “Πόλεμο των Άστρων”) που και με την επιβλητική φωνή του και το ατάραχο αλλά αυστηρό βλέμμα του προκαλεί ανατριχίλα.

Πρωτότυπος Τίτλος: Conan the Barbarian Βαθμολογία IMDb: 6,9/10 Σκηνοθεσία: John Milius Πρωταγωνιστούν: Arnold Schwarzenegger, James Earl Jones, Sandahl Bergman, Max von Sydow, Cassandra Gava, Luis Barboo, Valérie Quennessen

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

1 × five =

Exit mobile version