Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Σημαντική εξέλιξη για το οικοδομικό τετράγωνο του Πνευματικού Κέντρου Κυθηρίων Αλίμου

Σημαντική εξέλιξη για το οικοδομικό τετράγωνο του Πνευματικού Κέντρου Κυθηρίων Αλίμου

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Κυθηραϊκά», απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων δικαιώνει το Τριφύλλειο απέναντι στον Δήμο Αλίμου, σχετικά με την αξιοποίηση του οικοδομικού τετραγώνου του Πνευματικού Κέντρου Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου διατηρώντας τους όρους γενικής κατοικίας επ' αυτού.

Εκδόθηκε σύμφωνα με την εφημερίδα “Κυθηραϊκά” η αναμενόμενη απόφαση του αρμοδίου οργάνου, του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με το από 22 Ιανουαρίου 2021 αίτημα του Δήμου Αλίμου για αλλαγή όρων δόμησης στο Δήμο.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, όπως αναφέρει η εφημερίδα, γίνονται δεκτά πολλά εκ των θεμάτων του Δήμου πλην των αναφερομένων στο οικοδομικό τετράγωνο όπου βρίσκεται ο σκελετός του Πνευματικού Κέντρου Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου για το οποίο υπάρχει η γνωστή διαμάχη των κατοίκων της περιοχής και του Δημάρχου Αλίμου από την μία πλευρά και της Διοίκησης του Τριφυλλείου Ιδρύματος από την άλλη στο ζήτημα της αξιοποίησης.

Η απόφαση δικαιώνει την Διοίκηση του Τριφυλλείου στην βασική της επιδίωξη να διατηρήσει το δικαίωμα στην κατασκευή κατοικιών.

Υπενθυμίζεται ότι το ίδρυμα έχει προχωρήσει μετά από διαγωνισμό στην αξιοποίηση του οικοδομικού τετραγώνου, με αντιπαροχή και όφελος 12 διαμερισμάτων που θα του παραδοθούν από την πλειοδότρια εταιρεία “ΔΑΚΩΝ” με την ολοκλήρωση του έργου 48 κατοικιών.

Όπως αναφέρεται από την εφημερίδα η συζήτηση είχε γίνει στις 20 Δεκεμβρίου 2023, αλλά επανήλθε μετά από αίτημα του Δήμου Αλίμου και ένσταση του Τριφυλλείου Ιδρύματος. Έτσι, το συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο παραμένει Γενικής Κατοικίας, κάτι που δεν αποκλείει το Πνευματικό Κέντρο, αλλά δεν μεταβάλλεται σε Πρόνοιας-Πολιτισμού, όπως ζητούσε ο Δήμος Αλίμου, κάτι που θα απέκλειε την κατοικία.

Μετά από αυτά τα νέα δεοδομένα, μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση του Δήμου καθώς πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου αποφάσισε να προσφύγει στην Δικαιοσύνη κατά της Διοίκησης του Τριφυλλείου με αξιώσεις να μην γκρεμιστει το κτήριο και να του επιβληθεί να αποπερατώσει το κτήριο σύμφωνα με τους όρους της δωρεάς του 2004.

Σε κάθε περίπτωση η Διοίκηση «ανακουφίζεται» και αποκτά ένα πλεονέκτημα έναντι του Δήμου, κρατώντας ζωντανό το σενάριο της κατασκευής του έργου κατοικιών.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two × 5 =

Exit mobile version