Τετ, 18 Φεβ 2026
12.2 C
Cythera

Σιγκαπούρη: Οι ανεμβολίαστοι θα επωμίζονται το κόστος των ιατρικών τους δαπανών

Η κυβέρνηση δεν θα καλύπτει τις ιατρικές δαπάνες όσων είναι κατ΄επιλογήν ανεμβολίαστοι από τις 8 Δεκεμβρίου.

Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε ότι από τις 8 Δεκεμβρίου δεν θα καλύπτει τα ιατρικά έξοδα για την θεραπεία κατά της COVID-19 όσων πολιτών έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν.

Μέχρι σήμερα οι ανεμβολίαστοι αποτελούν μια πλειονότητα ασθενών με COVID-19 που έχει ανάγκη περίθαλψης σε ΜΕΘ.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας, επισήμανε χθες ότι αυτοί οι ασθενείς «επιβαρύνουν δυσανάλογα τις ιατροφαρμακευτικές πηγές της χώρας».

«Ως εκ τούτου, από τις 8 Δεκεμβρίου 2021 θα ξεκινήσουμε να χρεώνουμε ασθενείς με COVID-19 που είναι κατ’ επιλογήν ανεμβολίαστοι. Αυτό θα αφορά όλους τους ανεμβολίαστους ασθενείς με COVID-19 που θα έχουν εισαχθεί στις 8 ή μετά τις 8 Δεκεμβρίου 2021 σε νοσοκομεία… τα ιατρικά έξοδα για την θεραπεία της COVID-19 για όσους είναι ακατάλληλοι για να εμβολιαστούν θα εξακολουθήσουν να καλύπτονται πλήρως από την κυβέρνηση, για παράδειγμα για παιδιά κάτω των 12 ετών ή άτομα που δεν επιτρέπεται να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Η κυβέρνηση καλύπτει τις ιατρικές δαπάνες για την θεραπεία της COVID-19 για όλους τους Σιγκαπουρέζους, τους μόνιμους κατοίκους και τους έχοντες άδεια για μακροχρόνια διαμονή από τότε που εμφανίστηκε η πανδημία στις αρχές του 2020, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Σιγκαπούρη ξεκίνησε τους εμβολιασμούς στις 30 Δεκεμβρίου 2020 με τα σκευάσματα της Pfizer και της Moderna. Μέχρι στιγμής το 85% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά του κορονοϊού.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Στην Ελλάδα δεν σε κρατάνε επειδή είσαι χρήσιμος, σε κρατάνε επειδή είσαι ακίνδυνος

Αν ζούσε σήμερα ο Βασίλης Ραφαηλίδης θα έλεγε την...

AQUA JEWEL: Ανακοίνωση τροποποίησης δρομολογίων

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το δρομολόγιο...
00:18:21

«Πήγαιναν στον θάνατο με το κεφάλι ψηλά, τραγουδώντας και φωνάζοντας συνθήματα»

Η δημοσιοποίηση των φωτογραφικών ντοκουμέντων από την εκτέλεση των...

Όταν ταξιδεύαμε από τα Κύθηρα στη Σμύρνη με ατμόπλοιο

Η πρόσφατη συμφωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν για την ακτοπλοϊκή σύνδεση...

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Οπληθωρισμός στην Ελλάδα σημείωσε αύξηση 2,5% τον Ιανουάριο φέτος,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img