Παρ, 09 Ιαν 2026
13.5 C
Cythera

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Αγία Πελαγία, αναμένεται μια δύσκολη νύχτα

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης, 6 Σεπτεμβρίου, στην περιοχή ανάμεσα στους οικισμούς της Αγίας Πελαγίας και της Αγίας Αναστασίας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, έχει περιοριστεί η ένταση των ανέμων που έπνεαν από βορειοδυτικές διευθύνσεις καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και έφτασαν και τα 8 μποφόρ. Αυτή τη στιγμή, στην περιοχή επιχειρούν δύο ελικόπτερα (ο συνολικός αριθμός των πτητικών μέσων που ενεπλάκησαν μέσα στη μέρα, είναι 12 αεροσκάφη και 5 ελικότερα), το σύνολο της πυροσβεστικής δύναμης του νησιού, (μόνιμοι και εποχικοί) καθώς και εθελοντές, ενώ συνδράμουν κάτοικοι της περιοχής, υδροφόρες του Δήμου και βυτία από τα γύρω χωριά. Την κατάσβεση ενισχύουν πεζοπόρα τμήματα που αφίχθησαν από την Νεάπολη.

Η Πολιτική Προστασία, δια του αρμοδίου αντιδημάρχου, Γιάννη Κατσανεβάκη, ανταποκρίνεται από την πρώτη στιγμή στον ρόλο και την περίσταση.

Στην Αγία Αναστασία το ενεργό μέτωπο

Οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής έχουν επικεντρωθεί στο σημείο βόρεια- βορειοδυτικά της Αγίας Αναστασίας, όπου η φωτιά καίει ακόμα σε δυσπρόσιτη ρεματιά. Το ευτυχές είναι πως, για την ώρα τουλάχιστον, δεν απειλείται ο οικισμός ούτε κατοικίες της περιοχής.

Η εμπειρία του “μαύρου” 17 καλεί σε επαγρύπνηση

Με νωπές, ακόμα, τις μνήμες από την καταστροφή που άφησε πίσω της η πυρκαγιά του 2017, οι πάντες οργανώνονται για ένα δύσκολο επερχόμενο βράδυ και για μια ακόμα δυσκολότερη αυριανή ημέρα. Τότε, φάνηκε, προσώρας, πως η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη, εκτίμηση που εν τέλει, αποδείχτηκε εσφαλμένη, με τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα. Απαιτείται, λοιπόν, επαγρύπνηση και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός ώστε το νησί να μην βιώσει άλλη μια περιβαλλοντική τραγωδία.

 

 

 

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Η Μυρτιδιώτισσα»: Κοπή πίτας

Ο Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Η...

Το Δόγμα Μονρόε και η Βενεζουέλα

Το 1823 δεν έπεσε ούτε ένας πυροβολισμός. Δεν κινήθηκαν...

Τριφύλλειο Ίδρυμα: Βράβευση αριστούχων αποφοίτων Γυμνασίου και Λυκείου Κυθηρίων

Έγιναν και φέτος οι από ετών καθιερωμένες βραβεύσεις των...

Δήμος Κυθήρων: Απάντηση για τα κληροδοτήματα και τα δημοτικά ακίνητα

Με μια εκτενή και ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση, η Δημοτική...

Η ΕΕ ενέκρινε την εμπορική συμφωνία με τη Mercosur

Στην έγκριση της υπογραφής της συμφωνίας με τη Mercosur...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img