Τετ, 14 Μαΐ 2025
16.8 C
Cythera

Σε τροχιά καύσωνα η χώρα από την Τετάρτη 12 Ιουλίου

Παρατεταμένο κύμα καύσωνα αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.
Οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται από την Τετάρτη 12 Ιουλίου, με κορύφωση το διήμερο Παρασκευή 14-Σάββατο 15 Ιουλίου. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν τοπικά στους 42-43 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η θερμοκρασία στη συνέχεια θα παρουσιάσει μικρή υποχώρηση, διατηρούμενη ωστόσο για αρκετές ημέρες σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών παρουσιάζει σε πίνακα που επισυνάπτεται, καύσωνες με μεγάλη διάρκεια που εκδηλώθηκαν την περίοδο 1981-2022, από τον πολύνεκρο καύσωνα του 1987 διάρκειας 12 ημερών, μέχρι τα δύο κύματα καύσωνα του 2021 που το κάθε ένα είχε διάρκεια 11 ημερών.

Δημοφιλή Άρθρα

Οι βασικές διαφορές μεταξύ Χριστιανών Ορθοδόξων και Καθολικών

Η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν ενωμένη με τους Καθολικούς μέχρι...

Η Κίνηση Πολιτών Dynamo Kythira καταγγέλλει: «Επιχείρηση καταστροφής των Κυθήρων από την ΤΕΡΝΑ»

Στο προσκήνιο επιστρέφει το μείζον ζήτημα της εγκατάστασης βιομηχανικών...

«ΟΧΙ στους Βιομηχανικούς Αιολικούς Σταθμούς στα Κύθηρα»

Σε κινητοποίηση προχωρούν οι κάτοικοι των Κυθήρων ενάντια στην...

Aqua Jewel – Δρομολόγια Καλοκαιριού 2025

Το Aqua Jewel συνδέει τα Κύθηρα, τα Αντικύθηρα, την...

Ανακοινώθηκαν τα νέα δρομολόγια του Aqua Jewel για το 2025

Το πλοίο Aqua Jewel, που συνδέει τον Πειραιά με...
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img