vladimir-putin

Το «μυστικό» των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται με εκπροσώπους των Ηνωμένων Πολιτειών και των ευρωπαϊκών δυνάμεων τους τελευταίους μήνες, αποκάλυψε στους δημοσιογράφους ο Βλαντίμιρ Πούτιν, τονίζοντας τι πραγματικά επιδιώκει η Μόσχα από τη Δύση και την Ουκρανία, γράφει η ρωσική ιστοσελίδα Moskovskiy komsomolets.

Οι τέσσερις προϋποθέσεις

  • Η αναγνώριση της Κριμαίας ως ρωσικής
  • Η άρνηση των αρχών του Κιέβου να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ
  • Η εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ έχει ήδη ακυρωθεί
  • Η αποστρατικοποίηση της σημερινής Ουκρανίας

Εάν ικανοποιηθούν αυτές οι απαιτήσεις της Μόσχας, η κατάσταση θα θεωρηθεί διευθετημένη σε μακροπρόθεσμη ιστορική προοπτική.

Πολύωρη συνάντηση με Αλίεφ

Η Moskovskiy komsomolets παρεμβάλλει στο άρθρο της για τον Πούτιν, απόσπασμα για τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ, η οποία, όπως σημειώνει, διήρκεσε απροσδόκητα πολύ – πέντε ώρες αντί για τις δύο προγραμματισμένες.

Ωστόσο, μετά τις τόσο μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα του Ντονμπάς.

Τα όρια του Ντονμπάς

Στο άρθρο αναφέρεται, ότι η πρώτη ερώτηση ήταν σχετική με την αναγνώριση των DNR και LNR (αυτοανακηρυγμένες Λαϊκές Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ). Μέσα σε ποια όρια; Και τι θα γίνει τώρα με τις συμφωνίες του Μινσκ;

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επανέλαβε στην πραγματικότητα τα λόγια του εκπροσώπου του, Ντμίτρι Πεσκόφ: «Οι συμφωνίες του Μινσκ δεν υπάρχουν πλέον. Οσο για τα σύνορα, οι δημοκρατίες αναγνωρίστηκαν με όλα τα θεμελιώδη έγγραφα που είχαν. «Και τα συντάγματά τους ορίζουν τα σύνορα εντός των περιοχών Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ την εποχή που ήταν μέρος της Ουκρανίας».

Κατά τη γνώμη του, θα πρέπει να καθοριστούν ακριβέστερα όρια κατά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ηγεσίας του DNR και του LNR με την Ουκρανία.

Ο Πούτιν αναγνώρισε ότι τέτοιες συνομιλίες δεν είναι δυνατές αυτήν τη στιγμή καθώς οι εχθροπραξίες συνεχίζονται και κλιμακώνονται. «Αλλά ελπίζω να μην παραμείνει έτσι και στο μέλλον».

Η ανακατάληψη των εδαφών

Ο πρόεδρος δεν έδωσε σαφή απάντηση εάν τα ρωσικά στρατεύματα θα πάνε στο Ντονμπάς και εάν θα συμμετείχαν στην ανακατάληψη των «ιστορικών» εδαφών της DPR και της LPR, εφόσον οι ηγέτες τους είχαν τέτοιες επιθυμίες.

Ο Πούτιν είπε ότι η συγκατάθεση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου για τη χρήση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στο Ντονμπάς ήταν απαραίτητη καθώς υπάρχει σύγκρουση εκεί και η Ρωσία, έχοντας υπογράψει τις συμφωνίες, υποσχέθηκε να παράσχει βοήθεια σε αυτές τις δημοκρατίες, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής.

«Με αυτήν την απόφαση, ξεκαθαρίζουμε ότι, εάν χρειαστεί, σκοπεύουμε να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας», τόνισε ο Πούτιν.

Ταυτόχρονα, σημείωσε πως η λήψη της συγκατάθεσης του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου δεν σημαίνει «ότι τα στρατεύματα θα πάνε εκεί αυτήν τη στιγμή». Και είναι εντελώς αδύνατο να προβλεφθούν οι συγκεκριμένες ενέργειες του ρωσικού στρατού στο Ντονμπάς τώρα: όλα θα εξαρτηθούν από την κατάσταση «στο έδαφος».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

12 + 9 =