psychologos-elas-sto-myalo-toy-mpampi-anagnostopoulou

Το πορτρέτο ενός ανθρώπου που δεν έδειχνε να τον αγγίζει καθόλου η δολοφονία της συζύγου του, σκιαγράφησε ο ψυχολόγος της Ελληνικής Αστυνομίας που συνομίλησε με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο λίγο μετά την σύλληψή του.

Σε συνέντευξή του στο skai.gr, ο ψυχολόγος που είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον καθ’ομολογίαν δράστη της δολοφονίας της Καρολάιν, είπε ότι «έγινε πολύ συνειδητά» και διευκρίνισε ότι «ως προ το μυαλό υπήρχε συνείδηση, ως προς το συναίσθημα δεν υπήρχε συνείδηση». Το ότι δολοφόνησε τη σύζυγό του, ενώ ήταν στον χώρο το παιδί τους, δείχνει και αυτό την απουσία συναισθήματος για την πράξη του φόνου, πρόσθεσε.

Εξίσου συνειδητός ήταν και ο φόνος του σκύλου, ο οποίος έγινε και αυτός με σωματική επαφή. «Aκόμα και να προσπαθήσεις να δικαιολογήσεις έναν φόνο, μετά δείχνει απουσία συναισθήματος. Διαφαίνεται έντονα αυτό και από το γεγονός ότι πήρε ένα κουτάβι που δεν ήταν καν ενός ετών, και το κρέμασε από την σκάλα για να δικαιολογήσει μια πράξη και να στήσει ένα σκηνικό. Έχει κάνει ήδη ένα φόνο και κάνει έναν δεύτερο. Το κουτάβι το πήραν με την έννοια να μεγαλώσει δίπλα στο μωρό τους. Δηλαδή συμβολικά αν το δει κάποιος αυτό είναι πάρα πολύ άρρωστο», είπε για τον 33χρονο πιλότο.

Ο ψυχολόγος επισήμανε ότι η κακοποίηση ζώων συνδέεται άμεσα με την κακοποιητική συμπεριφορά στους ανθρώπους. Για το παιδί του ζεύγους, που είναι μόλις ενός έτους, ο ειδικός της ΕΛ.ΑΣ είπε: «Είναι πολύ τραγικό ότι αυτό το παιδί όταν μεγαλώσει θα μάθει ότι ο μπαμπάς του δολοφόνησε την μαμά του. Δεν μπορεί να κρατηθεί κρυφό».

Η σχέση του ζευγαριού, συνεχίζει ο ειδικός, ήταν άνιση, χωρίς ισορροπία: «Είναι ένα μικρό κορίτσι που είναι παντρεμένη με ένα άνδρα πολύ μεγαλύτερο. […] Η διαφορά είναι μεγάλη και προβληματίζει το τι είδε εκείνος από ένα κορίτσι 15-16 ετών. Ένας άνδρας σε αυτή την ηλικία, δύσκολα έλκεται από ένα κορίτσι της συγκεκριμένης ηλικίας». Όπως εξηγεί, αυτό δείχνει ένα έλλειμμα προσωπικότητας, αυτοπεποίθησης και ασφάλειας από την πλευρά του άνδρα. Δηλαδή, μεγαλύτεροι άνδρες που ψάχνουν κορίτσια μικρότερης ηλικίας, δυσκολεύονται οι ίδιοι να προσελκύσουν με ικανοποιητικό τρόπο συντρόφους ανάλογης ηλικίας και ωριμότητας με εκείνους. Προσθέτει ότι «ένας άνδρας που είναι μεγαλύτερος είναι πολύ πιθανό να έχει και έναν κυριαρχικό ρόλο στην σχέση τους», ενώ του προκαλεί εντύπωση πως γίνεται ένα κορίτσι μικρό να θέλει τόσο γρήγορα μωρό.

Για την κοινωνική διάσταση της σχέσης, είπε ότι «πρέπει να μας κάνει να αναρωτηθούμε τί είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο 27-28 ετών να ερωτευτεί, να παντρευτεί, να κάνει σχέση με ένα κορίτσι που είναι 15 ή 16 ετών. Τί κάνουμε ως κοινωνία για αυτό το πράγμα. Τί κάνει το περιβάλλον ενός παιδιού αυτής της ηλικίας σε μια τέτοια περίπτωση;». Ο ειδικός επισημαίνει ότι, κατά την κρίση του, υπάρχει ευθύνη του περιβάλλοντος του ζευγαριού. «Τόσο το κομμάτι της ενδοοικογενειακής βίας και της κακοποίησης υπάρχουν σε ένα μεγάλο βαθμό, όχι μόνο επειδή υπάρχουν θύτες αλλά εξαιτίας του ότι υπάρχει ένα περιβάλλον που είναι εντελώς αδιάφορο για αυτό που συμβαίνει».

Για την εμφάνιση του Αναγνωστόπουλου μπροστά στις κάμερες λίγες ώρες μετά τη δολοφονία, ο ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ δήλωσε ότι, αν και πολύς κόσμος είδε μια ψυχρότητα στην συμπεριφορά του, ο ίδιος είδε έναν άνθρωπο που προσπαθεί να παίξει ένα ρόλο. «Εξαρχής λέει πράγματα που πιστεύει ότι ο κόσμος ή οι αστυνομικοί θα ήθελε να ακούσουν. Είχε την συγκεκριμένη συμπεριφορά από την στιγμή που θεώρησε πως μπορεί να γίνει πιστευτός, να έχει την συμπάθεια του κόσμου και να την γλιτώσει. Έκανε ότι περισσότερο μπορούσε, προκειμένου να περιχαρακώσει αυτό το ψέμα με το οποίο ξεκίνησε και έτσι υποδύθηκε αυτό τον ρόλο».

Ο 33χρονος έστησε το σκηνικό της ληστείας μετά φόνου και δεν μπορούσε να υπαναχωρήσει από αυτό, οπότε προσπαθούσε να θωρακίσει το ψέμα του. Το έμπειρο μάτι του ειδικού διαπίστωσε ότι οι κινήσεις του πιλότου έδειχναν άλλα: «Την στιγμή που πιάνει με τα χέρια το πρόσωπο του, και ψυχολόγος να μην είσαι, καταλαβαίνεις ότι δεν το νιώθει». Τέλος, για την εικόνα στα κοινωνικά δίκτυα, ο ψυχολόγος σημειώνει ότι «το ζευγάρι αυτό ας πούμε στα social φαίνεται ένα πάρα πολύ ευτυχισμένο ζευγάρι. Παρόλα αυτά, έχει συμβεί αυτό το τραγικό γεγονός που δείχνει ότι το ζευγάρι μάλλον δεν ήταν τόσο αγαπημένο όσο φαίνεται στα social».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 × 3 =