kythira-airport

Το τελευταίο διάστημα, έχει προκύψει ξανά πρόβλημα με την αφαίρεση αποσκευών από πτήσεις της Olympic Air που αναχωρούν από τον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων «Αλέξανδρος Ωνάσης» προς την Αθήνα, όπως αποκαλύπτεται από αναρτήσεις χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν πρόσφατα, κατά την αναχώρηση πτήσης το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024, αφαιρέθηκαν κάποιες βαλίτσες λόγω υπερβολικού βάρους του αεροσκάφους.

Η συγκεκριμένη πτήση (OA56), η οποία πραγματοποιείται με αεροσκάφος τύπου ATR 72, αντιμετωπίζει περιορισμούς λόγω της μικρής χωρητικότητας, καθώς και των χαρακτηριστικών του διαδρόμου προσγείωσης στο αεροδρόμιο Κυθήρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, με μήκος διαδρόμου μόλις 1.400 μέτρων, συχνά προκύπτουν τέτοιου είδους προβλήματα, ιδιαίτερα σε περιόδους αυξημένης ζήτησης ή βάρους. Επίσης, οι καιρικές συνθήκες (θερμοκρασία, άπνοια) επηρεάζουν την απόφαση του πιλότου στην αφαίρεση αποσκευών.

Το αεροδρόμιο Κυθήρων, παρά το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στην τουριστική κίνηση του νησιού, συνεχίζει να αντιμετωπίζει περιορισμούς όσον αφορά την εξυπηρέτηση αεροσκαφών με μεγαλύτερη χωρητικότητα. Η συζήτηση για ενδεχόμενες βελτιώσεις στον διάδρομο προσγείωσης παραμένει ανοιχτή, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί συγκεκριμένα σχέδια από τις αρμόδιες αρχές.

Χρειάζεται επέκταση διαδρόμου για να προλάβει την δυσφήμηση

Όπως έχει γίνει γνωστό, το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών προβλέπει για το αεροδρόμιο των Κυθήρων επέκταση διαδρόμου από 1.461 μ σε 1.800 – 2.000μ. Η επιμήκυνση του διαδρόμου δικαιολογείται από το γεγονός ότι τα παλαιότερα αεροσκάφη της σειράς 737, που χρησιμοποιούνται ευρέως από ταξιδιωτικούς πράκτορες που εξυπηρετούν ελληνικά νησιά, αντικαθίστανται από τα νέα αεροσκάφη 737-800 (γνωστά και ως 738), τα οποία δεν μπορούν να απογειωθούν από τον υφιστάμενο διάδρομο του αεροδρομίου των Κυθήρων.

Η κατάσταση με την αφαίρεση αποσκευών λόγω των περιορισμών στο αεροδρόμιο Κυθήρων μπορεί σίγουρα να προκαλέσει αρνητικές εντυπώσεις στους επιβάτες, ειδικά όταν αυτοί υφίστανται ταλαιπωρία με καθυστερήσεις στην παραλαβή των αποσκευών τους. Αν το φαινόμενο αυτό είναι συχνό, μπορεί να δημιουργήσει μια αρνητική εικόνα για την εμπειρία ταξιδιού προς και από τα Κύθηρα, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει τη φήμη του νησιού ως τουριστικού προορισμού.

Οι επιβάτες, ιδιαίτερα όσοι ταξιδεύουν για λόγους αναψυχής ή επαγγελματικούς σκοπούς, αναμένουν μια ομαλή και απροβλημάτιστη εμπειρία ταξιδιού. Όταν οι αποσκευές τους καθυστερούν ή αφαιρούνται λόγω περιορισμών, αυτό μπορεί να δημιουργήσει δυσαρέσκεια, η οποία εύκολα διαδίδεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επιπλέον, τέτοιου είδους προβλήματα μπορεί να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για μελλοντικούς ταξιδιώτες, καθώς η ταλαιπωρία μπορεί να κάνει το ταξίδι προς τα Κύθηρα να φαίνεται πιο περίπλοκο από ό,τι πραγματικά είναι.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

1 × 3 =