Παρασκευή, 25 Απρ 2025
19.5 C
Cythera

Πρώτη κατοικία: Με τη θηλιά στο λαιμό, ύστερα από την άρση προστασίας από την κυβέρνηση

Η κυβέρνηση δείχνει να ενδίδει στις πιέσεις των τραπεζών και να οδηγεί σε πλειστηριασμό 35.000 πρώτες κατοικίες.

Στις 15 Ιανουαρίου έληγε κανονικά η προθεσμία για τον επαναπροσδιορισμό των υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη. Αυτό σημαίνει ότι 35.000 πρώτες κατοικίες θα έχαναν πλέον την προστασία και θα πήγαιναν για πλειστηριασμό.

Η συντονιστική επιτροπή των δικηγορικών συλλόγων της χώρας είδε το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται και πήγε στον υπουργό Δικαιοσύνης. Ο υπουργός σήκωσε τα χέρια και τους παρέπεμψε στο Μαξίμου. Και το Μαξίμου σήκωσε επίσης τα χέρια και είπε ότι είναι πολύ ισχυρή η πίεση των τραπεζών και δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Μετά από ωριμότερη σκέψη, η κυβέρνηση έδωσε παράταση 15 ημερών. Είναι άγνωστο τι θα προλάβει να γίνει σε 15 ημέρες όταν οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα είναι μόλις 4.400.

Η ουσία του ζητήματος όμως παραμένει: η κυβέρνηση, «πιεζόμενη από τις τράπεζες», έχει αποφασίσει να άρει την προστασία από 35.000 πρώτες κατοικίες μέσα στην πανδημία και την κρίση. Διότι το ζητάνε οι τραπεζίτες.

Ας το κρατήσουμε αυτό μαζί με κάποια άλλα πράγματα: όπως ότι πήγαν να κόψουν τα δωρεάν φάρμακα σε 600.000 χαμηλοσυνταξιούχους και τελευταία στιγμή αναγκάστηκαν να το μαζέψουν.

Ή ότι πέρασαν έναν Πτωχευτικό Κώδικα που λεηλατεί κυριολεκτικά όσους πρόκειται να χρεοκοπήσουν από την κρίση και τα lockdown.

Δημοφιλή Άρθρα

Οι βασικές διαφορές μεταξύ Χριστιανών Ορθοδόξων και Καθολικών

Η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν ενωμένη με τους Καθολικούς μέχρι...

Χριστός Ανέστη! Είμαστε ξανά μαζί σας, πιο γρήγοροι από ποτέ

Η ομάδα του Kythera.News σας εύχεται από καρδιάςΚαλό Πάσχα...

Κύθηρα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση-φάντασμα με αρχηγό παπά και στόχο τα παγκάρια

Εξαρθρώθηκε τις πρώτες νυχτερινές ώρες της 1ης Απριλίου μετά...

Ο Ηλιόπουλος ζήτησε συγγνώμη από τους Κυθήριους για την προβληματική συγκοινωνία

Σοκ και δέος στο ναυτιλιακό ρεπορτάζ! Απρόσμενη τροπή πήρε...

Διήμερο σεμινάριο μελισσοκομίας στα Κύθηρα

Με στόχο την ενίσχυση της τοπικής μελισσοκομικής δραστηριότητας και...
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img