Σάβ, 13 Δεκ 2025
16 C
Cythera

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Τήλος! Το «σήκωσε» μέσα στη Βουδαπέστη

H Τήλος κάνει περήφανη όλη την Ελλάδα κατακτώντας την απόλυτη διάκριση στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας

Στο ψηλότερο σκαλί της Ευρώπης η ακριτική Τήλος, το νησί που έχει αποτελέσει παγκόσμιο πρότυπο διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Νικήτρια όλων!!!!

Μεγάλες στιγμές για την χώρα μας αλλά και για την δήμαρχο Τήλου, Μαρία Καμμά-Αλειφέρη εκτυλίχθηκαν στην Βουδαπέστη κατά την διάρκεια της τελετής απονομής των ευρωπαϊκών βραβείων με την Τήλο να δικεδικεί με το just go zero Tilos την πρωτιά βιώσιμης επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη! Αντίπαλες χώρες η Αυστρία και η Ολλανδία , που προκρίθηκαν στην τελική τριάδα μαζί με την ελληνική συμμετοχή ανάμεσα από 420 υποψηφιότητες.

Νικήτρια  αναδείχτηκε η Τήλος για το πρωτοποριακό πρόγραμμα διαχείρισης αποβλήτων που την έχει αναδείξει σαν το πρώτο πράσινο νησί σε διεθνές επίπεδο. Δεν βγήκε πρώτη μόνο στην κατηγορία της, αλλά κέρδισε το πρώτο βραβείο του νικητή όλων των νικητών, το «Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής», με την εκπρόσωπο της Κομισιόν να εκθιάζει το επίτευγμα της Τήλου.

Η πρώτη αντίδραση της δημάρχου Τήλου 

 Και ναι!
Είμαστε πρωταθλητές!
Μπράβο Τήλος
Μπράβο!
Μπράβο στους ανθρώπους της Τήλου που στήριξαν το έργο
Ευχαριστούμε Θανάση (Πολυχρονόπουλε)
Ευχαριστούμε Γιώργο (Χατζημάρκο)

Δείτε πως περιγράφει η συνεργάτης της δημάρχου Τζένη Γιαννοπούλου από την Βουδαπέστη την μοναδική ελληνική επιτυχία:  “Κι εκεί που συνειδητοποιούσαμε τη νίκη στην κατηγορία μας, κι εκεί που η δήμαρχος μιλούσε στο τηλέφωνο κι εγώ κοιτούσα φωτογραφίες, βγαίνει η υπεύθυνη της ευρωπαϊκής Κομισιόν και λέει πως θα δώσουν το μεγάλο βραβείο της κριτικής επιτροπής, του νικητή όλων των νικητών, και αρχίζει να περιγράφει πώς τους άγγιξε η προσπάθεια ενός μικρού νησιού, κάποιοι αρχίζουν και με σκουνταν από δίπλα, κι αρχίζω και ακούω, και σκουνταω τη δήμαρχο…και ξαφνικά ανακοινώνουν πως ο νικητής των νικητών όλης της Ευρώπης είναι η Τήλος ..και τσιριζω και σκουνταω τη Δήμαρχο που δεν έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται γιατί ακόμα όπως κι εγώ χαιρόμαστε με το πρώτο βραβειο. Και ανεβαίνουμε πάλι πάνω στη σκηνή και έχουν σηκωθεί όλοι όρθιοι και μας χειροκροτούν…ζήσαμε το απίστευτο! Πρώτοι στην κατηγορία μας αλλά και πρώτοι ΟΛΩΝ!! Δημαρχάρα μου σε ευχαριστώ που μου έκανες την τιμή να το ζήσω αυτό μαζί σου..”

Μαρία Καμμά: “Για να πετύχει έπρεπε να γίνει κτήμα της κοινωνίας που εφαρμόστηκε, και έγινε..”

Τα EEPA είναι ένας διακεκριμένος ευρωπαϊκός θεσμός που από το 2006 επιβραβεύει πρωτοβουλίες που προωθούν την επιχειρηματικότητα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Οι συμμετοχές καλύπτουν έξι κατηγορίες, όπως η προώθηση της επιχειρηματικότητας, η επένδυση σε δεξιότητες, η βιώσιμη μετάβαση και η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα.

Η Τήλος κατόρθωσε όχι μόνο να διακριθεί στην κατηγορία «Υποστήριξη της Βιώσιμης Μετάβασης» αλλά και να αποσπάσει το μεγάλο βραβείο, επιβεβαιώνοντας την παγκόσμια σημασία του εγχειρήματός της.

467597780 10161662561123168 5045106443102598275 n

 

 

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Ο Ποταμός φοράει τα γιορτινά του – γιορτή χαράς και παιχνιδιού την Κυριακή

Γιορτινή ατμόσφαιρα θα πλημμυρίσει αύριο, Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, τον...

Ώρα αποφάσεων για τους αγρότες – Τι σενάρια εξετάζουν

Στη Νίκαια της Λάρισας είναι στραμμένα τα βλέμματα, καθώς...
00:21:16

Μητσοτάκης: Τη Δευτέρα στις 5 περιμένω στο γραφείο μου όποια αντιπροσωπεία αγροτών οριστεί

Κάλεσμα διαλόγου στους αγρότες απηύθηνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από...
00:06:53

Κυρ. Πιερρακάκης: Νέος πρόεδρος του Eurogroup

«Οι παλιές διακρίσεις ανάμεσα σε βορρά και νότο, ανατολή...

Δρομολόγια Aqua Jewel μέχρι 1η Φεβρουαρίου 2026

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι τα δρομολόγια του πλοίου...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img