ΠΟΛΕΜΙΣΤΡΕΣ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ εξώφυλλο

Κυκλοφορεί το βιβλίο της Πολύμνιας Ρέγκου, η οποία έχει καταγωγή από τα Κύθηρα. Αφού την ευχαριστήσουμε για τα καλά της λόγια για το Kythera.News, θα αναφέρουμε ότι στο βιβλίο της γράφει για τις ομορφιές του νησιού μας. Επίσης η συγγραφέας θέλοντας να γράψει διαλόγους με φράσεις και λέξεις από το Τσιρίγο, βρήκε το «Τσιριγώτικο Λεξικό», του Ν. Σαραντάκου, στον ιστότοπό μας και έτσι η γερόντισσα ηρωίδα στις «Πολεμίστρες στη Στέγη», χρησιμοποιεί πολλές λέξεις που έχουν αντληθεί από εκεί. Περιμένουμε με χαρά να διαβάσουμε το έργο σας κ. Ρέγκου! Ακολουθεί η παρουσίαση του βιβλίου:

1936. Η νέα χρονιά φέρνει κοντά τους ήρωες. Οι ζωές τους μπλέκονται σε καταστάσεις και περιπέτειες που στηρίζονται σε αληθινά γεγονότα της εποχής. Κινούνται μέσα σε γειτονιές και κτίρια που υπήρχαν πραγματικά. Το Κατσιπόδι, το Δουργούτι και το Χασάνι αποτελούν το σκηνικό για τη δράση τους. Όλα ξεκινούν και καταλήγουν στο σπίτι του Αναστάση και της Χρυσούλας, που μοιάζει με μικρό κάστρο. Τοξωτά παράθυρα, κάγκελα με γρύπες, κι αντί για κεραμίδια, πολεμίστρες στη στέγη.

Η ιδιαίτερη αυτή οδοντωτή κατασκευή, που θυμίζει μεσαιωνικό παραπέτο, το κάνει να ξεχωρίζει από μακριά.

Οι ήρωες ταξιδεύουν στα Κύθηρα, στα Ιωάννινα, στην Αλεξάνδρεια, αλλά πάντα γυρίζουν στον τόπο τους, το Παλαιό Φάληρο.

Ο σεβασμός στο πρόσωπο της μάνας, η κακοποίηση, η εκμετάλλευση των αδυνάτων,
η κερδοσκοπία, τα χρόνια της Αντίστασης, οι εκτελέσεις στην Καισαριανή, οι χώροι και ο τρόπος διασκέδασης της εποχής, το αντιπροσωπευτικό προφίλ ανδρών και γυναικών, η μετανάστευση για καλύτερες συνθήκες ζωής, η φυγάδευση, η ανιδιοτελής αγάπη, η δύναμη του χρήματος συνιστούν ορισμένα μόνο από τα θέματα που ξεδιπλώνονται.
Ο φόνος, τέλος, οδηγεί στην υπέρτατη αμαρτία ή μήπως φέρνει τη λύτρωση;

Κατηγορία: Λογοτεχνία

Διαστάσεις: 18 Χ 14
Σελίδες: 304
ISBN: 978-960-628-339-0
Χρονολογία: Ιούλιος 2024
Τιμή: 18,00 ευρώ (συν ΦΠΑ 6%)

Φιλολογική επιμέλεια: Σωτηρία Αποστολάκη
Σχεδιασμός έκδοσης: Ιωάννης Κ. Τσίγκας

ΠΟΛΕΜΙΣΤΡΕΣ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ εξώφυλλο

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

16 − 2 =