xristos-spirtzis

Στόχος παρακολούθησης καταγγέλλει ότι έγινε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, μέσω απόπειρας υποκλοπής του κινητού του με το παράνομο λογισμικό Predator, την ίδια περίοδο κατά την οποία παρακολουθούνταν το τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο πρώην υπουργός κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, για σειρά αδικημάτων, μεταξύ άλλων και για συγκρότηση κι ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, πριν επιτεθεί σκληρά στην κυβέρνηση και την «ΚΥΠ Μητσοτάκη», όπως είπε, γιατί τον στοχποίησε για την πολιτική του δράση και θεσμική του ιδιότητα, τονίζοντας πως η απόπειρα υποκλοπής δείχνει ότι «ήθελαν διακαώς» να δουν με ποιους δημοσιογράφους και με ποιους πολίτες συνομιλεί αλλά και τις συζητήσεις του με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εξερχόμενος του Άρειου Πάγου δήλωσε ότι του είχαν σταλεί δύο SMS με μολυσμένα μηνύματα για την παγίδευση του τηλεφώνου του τον Νοέμβριο του 2021, κατά τον μήνα που ο ίδιος είχε εκδώσει δύο ανακοινώσεις εναντίον του πρωθυπουργού για παρακολουθήσεις πολίτων, ύστερα από δύο αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Τα επίμαχα μηνύματα

«Στις 13 Νοέμβρη του 2021 εξέδωσα ανακοίνωση καταγγελίας στον κ. Μητσοτάκη με θέμα “Ο Μητσοτάκης σε παρακολουθεί και σε φακελώνει” με βάση το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του δημοσιογράφου Δημήτρη Τερζή στην “Εφ.Συν.”. Δύο ημέρες αργότερα στις 15 Νοεμβρίου του 2021 κατέθεσα Επίκαιρη Ερώτηση προς τον προϊστάμενο της ΕΥΠ σύμφωνα με τον νόμο του επιτελικού κράτους τον κ. Μητσοτάκη και εξέδωσα δεύτερη ανακοίνωση με θέμα “Ο Μητσοτάκης σε φακελώνει και σε παρακολουθεί», με βάση νέες αποκαλύψεις από την Εφ.Συν.» εξήγησε προσθέτοντας ότι κατάλαβε πως του εστάλη ψευδές λινκ γιατί ήταν το efsyn.news αντί για το efsyn.gr.

«Το δεύτερο μήνυμα είναι το ίδιο που εστάλη στον Θανάση Κουκάκη και στον Νίκο Ανδρουλάκη. Που σημαίνει ότι δεν ήταν μεμονωμένα περιστατικά παρακολούθησης. Ούτε του κ. Κουκάκη, ούτε του κ. Ανδρουλάκη. Τα τρία μηνύματα στάλθηκαν από το ίδιο άρρωστο, νοσηρό, αντιδημοκρατικό και παράνομο κέντρο, είτε απευθείας, είτε μέσω εντολής τους από τρίτους» υπογράμμισε.

Η αποκάλυψη της εφημερίδας μας, της 13ης Νοεμβρίου, αφορούσε στις παρακολουθήσεις πολιτών, δημοσιογράφων και ανθρώπων που ασχολούνται στο προσφυγικό από την ΕΥΠ.

Μπαράζ ερωτημάτων

Στη συνέχεια ο κ. Σπίρτζης έθεσε δε προσωπικά στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τα εξής ερωτήματα:
«Κύριε Μητσοτάκη, ακούγατε τις συνομιλίες που είχα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα; Ακούγατε τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις τακτικές που θα ακολουθούσαμε; Διαβάζατε τα μηνύματα που ανταλλάσσαμε; Παρακολουθούσατε τις συσκέψεις που κάναμε; Ακούγατε τις συνομιλίες μου με τους υπόλοιπους τομεάρχες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Ακούγατε συνομιλίες με συγγενείς και φίλους;»

«Πόσους άλλους βουλευτές, πολιτικούς, δημοσιογράφους, πολίτες παρακολουθήσατε;» ρώτησε ο πρώην υπουργός και σημείωσε ότι δεν αξίζει η κατάσταση του «καθεστώτος Μητσοτάκη», που θυμίζει άλλες εποχές μετά από τόσα χρόνια αγώνων της αριστεράς και του προοδευτικού κόσμου.

«Θα επαναφέρουμε τη δημοκρατία στη χώρα μας, ξηλώνοντας το καθεστώς Μητσοτάκη» είπε και αναφέρθηκε σε ευρωπαϊκές και διεθνείς συνθήκες για την προστασία κάθε ανθρώπου και κυρίως της δημοκρατίας.

Προηγήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του κόμματος, στην οποία συμμετείχε ο πρώην υπουργός Μιχάλης Καλογήρου και ο Γιώργος Σαρλής, επικεφαλής του νομικού τμήματος του κόμματος, με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, που έχει αναλάβει την υπόθεση για τις υποκλοπές.

Η καταγγελία έρχεται μετά την χθεσινή επιβεβαίωση άλλης αποκάλυψης της «Εφ.Συν.» σχετικά με εντολή συνεργάτη του πρωθυπουργού προς την ΕΥΠ για καταστροφή του υλικού από τις παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη και Κουκάκη λόγω… τεχνικού λάθους.

Οι νέες εξελίξεις ακολουθούν και τη χθεσινή προσπάθεια συγκάλυψης από την πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή, όπου αποφάσισε να εξαιρέσει από μάρτυρες όλα τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, όπως τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον παραιτηθέντα ανιψιό του Γρηγόρη Δημητριάδη, και το θύμα των υποκλοπών Θάνο Κουκάκη.

Στον αντίποδα, στην συνεδρίαση της επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου που έχει αναλάβει τη διερεύνηση των παρακολουθήσεων με λογισμικά κατασκοπίας στην Ε.Ε., έγινε συζήτηση όλων των πτυχών του σκανδάλου στην οποία μίλησαν τρεις Ελληνες δημοσιογράφοι, αλλά και τρεις αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης.

Η ακρόαση των Θ. Κουκάκη, Στ. Μαλιχούδη και Ε. Τριανταφύλλου υποδειγματική, με επαγγελματισμό και δημοσιογραφική συνέπεια. Αντίθετα, η παρουσία των εκπροσώπων της κυβέρνησης ήταν «χλομή».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

16 + 20 =