Παρ, 09 Ιαν 2026
14.1 C
Cythera

Παρ’ ολίγον τραγωδία στον Προαστιακό: Λανθασμένο σήμα οδήγησε συρμό στο υπόγειο δίκτυο του Μετρό

Λανθασμένη διευθέτηση των γραμμών από τον ΟΣΕ παραλίγο να προκαλέσει σοβαρό ατύχημα στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, καθώς ο συρμός 4245 οδηγήθηκε σε λάθος κατεύθυνση.

Ένα ακόμη σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, αναδεικνύοντας για ακόμη μία φορά τις ελλείψεις ασφάλειας. Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» (ΕφΣυν) και τις καταγγελίες των μηχανοδηγών της Hellenic Train, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, δόθηκε λανθασμένο σήμα σε συρμό του Προαστιακού να εισέλθει στο υπόγειο δίκτυο του Μετρό στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, γεγονός που θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες.

Το περιστατικό αφορά τον συρμό 4245, ο οποίος είχε ξεκινήσει από την Κάντζα με προορισμό τα Άνω Λιόσια. Όπως επισημαίνει η ΠΕΠΕ (Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης) σε σχετικό έγγραφο προς τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) και τον Οργανισμό Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων (ΕΟΔΑΣΑΑΜ), οι συρμοί του Προαστιακού έχουν μεγαλύτερο εκτόπισμα από τους συρμούς του Μετρό και δεν μπορούν να εισέλθουν στο υπόγειο δίκτυο. Αντίθετα, ο συρμός θα έπρεπε να συνεχίσει ευθεία προς την πορεία της Αττικής Οδού.

Ο μηχανοδηγός, αντιλαμβανόμενος ότι τα κλειδιά ήταν στραμμένα σε λάθος πορεία, επιχείρησε να επικοινωνήσει άμεσα με τους ρυθμιστές του ΟΣΕ και το Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ), αλλά παρά τις προσπάθειές του δεν έλαβε άμεση απάντηση, παρά δύο κλήσεις. Συνειδητοποιώντας την κρισιμότητα της κατάστασης, προχώρησε με αργή ταχύτητα, ώστε να γίνει αντιληπτή η πορεία του από έναν αισθητήρα και να διορθωθεί το λάθος.

Αφού τελικά υπήρξε επικοινωνία με τους ρυθμιστές του ΟΣΕ, ζητήθηκε από τον μηχανοδηγό να κάνει οπισθοπορεία 300 μέτρων για να απελευθερώσει τη γραμμή και να αποφευχθεί οποιοδήποτε δυστύχημα. Το περιστατικό, το οποίο χαρακτηρίζεται ως παρ’ ολίγον τραγωδία, φέρνει στην επιφάνεια την προβληματική κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου στην Ελλάδα και εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια των επιβατικών μεταφορών.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Η Μυρτιδιώτισσα»: Κοπή πίτας

Ο Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Η...

Το Δόγμα Μονρόε και η Βενεζουέλα

Το 1823 δεν έπεσε ούτε ένας πυροβολισμός. Δεν κινήθηκαν...

Τριφύλλειο Ίδρυμα: Βράβευση αριστούχων αποφοίτων Γυμνασίου και Λυκείου Κυθηρίων

Έγιναν και φέτος οι από ετών καθιερωμένες βραβεύσεις των...

Δήμος Κυθήρων: Απάντηση για τα κληροδοτήματα και τα δημοτικά ακίνητα

Με μια εκτενή και ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση, η Δημοτική...

Η ΕΕ ενέκρινε την εμπορική συμφωνία με τη Mercosur

Στην έγκριση της υπογραφής της συμφωνίας με τη Mercosur...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img