ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού Α21: Νωρίτερα η τελευταία δόση – Πώς υπολογίζεται

Eνα μήνα νωρίτερα πληρώνεται το Επίδομα Παιδιού στους δικαιούχους από τον Οργανισμό - Έκλεισε προσωρινά η πλατφόρμα Α21.

Νωρίτερα θα καταβληθεί φέτος το Επίδομα Παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ και συγκεκριμένα την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Δεκεμβρίου και όχι του Ιανουαρίου.

Με απόφαση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου, η τελευταία δόση του επιδόματος παιδιού θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων εκτάκτως πριν την Πρωτοχρονιά, την 31η Δεκεμβρίου, αντί για την 30ή Ιανουαρίου 2021.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, τα χρήματα θα δοθούν νωρίτερα, λόγω των εορτών, προκειμένου οι οικογένειες να μπορούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τους και συγχρόνως να τονωθεί η αγορά.

Συνολικά, το έτος 2020, έλαβαν το επίδομα περισσότερες από 885.000 οικογένειες με 1,5 εκατομμύρια παιδιά.

Το επίδομα χορηγείται σε δικαιούχους με παιδιά τα οποία υπάγονται σε υποχρεωτική φοίτηση, εφόσον υπάρχει επιβεβαιωμένη εγγραφή τους σε σχολείο και δεν έχουν μείνει στην ίδια τάξη, λόγω μεγάλου αριθμού απουσιών.

Επίσης, στις 31 Δεκεμβρίου, θα δοθεί μαζί με όλα τα μηνιαία επιδόματα και το ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για τις χρονιές 2019 και 2020.

Έκλεισε η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21

Στις 11 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 00:01 (ξημερώματα Παρασκευής 11/12) έκλεισε προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21-Επίδομα Παιδιού, όπως άλλωστε συμβαίνει πριν από κάθε νέα πληρωμή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις, μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και η καταβολή της έκτης διμηναίας δόσης. Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου.

Το επίδομα παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020. Η εκκαθάριση των αιτήσεων θα γίνει, σύμφωνα με την τελευταία φορολογική δήλωση, που σημαίνει ότι θα πληρωθούν μόνο όσοι υπέβαλαν τη φετινή φορολογική δήλωση.

Διευκρινίζεται ότι, για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον σύνδεσμο https://opeka.gr/oikogeneies/epidoma-paidiou/erotiseis-apantiseis, προκειμένου να διαβάσουν τις συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις που δίδονται από τον Οργανισμό με διευκρινίσεις για το επίδομα παιδιού.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Περί της αύξησης του Κατώτατου Μισθού

Μεγάλη επικοινωνιακή καταιγίδα για την μεικτή αύξηση του 4,5%...

Εργαστήριο site-specific performance & artist residency στη λίμνη Καϊάφα

Ένα ξεχωριστό τετραήμερο εργαστήριο καλλιτεχνικής έρευνας και πρακτικής, με...
00:00:00

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Με ομιλίες Παπανδρέου και Βενιζέλου η 2η μέρα – Το πρόγραμμα εργασιών

Στη δεύτερη μέρα του 4ου Τακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ,...

Ιερα Μητρόπολη Κυθήρων: Σύναξη της Σχολής Γονέων και Κηδεμόνων

Τό Σάββατον 28 Μαρτίου 2026 στό Πνευματικό Κέντρο Ποταμοῦ καί τήν Κυριακή 29 Μαρτίου 2026 στό Λεοντσίνειο Πνευματικό Κέντρο...

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Ξεκινά σήμερα με ομιλία Ανδρουλάκη

Ανοίγει η αυλαία σήμερα στο 4ο τακτικό συνέδριο του...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img