νερό

Η κατάσταση στα Κύθηρα βρίσκεται σε κρίσιμη φάση, καθώς οι κάτοικοι και οι φίλοι του νησιού εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για το συνεχιζόμενο πρόβλημα της ύδρευσης. Η δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης, «Όλοι μαζί, Κύθηρα-Αντικύθηρα», πρωτοστατεί στην κριτική προς τον Δήμαρχο και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, κατηγορώντας τους για ανεπάρκεια και ερασιτεχνισμό στη διαχείριση του προβλήματος.

Η παράταξη χαιρετίζει και στηρίζει την κινητοποίηση των πολιτών που επιζητούν λύσεις του προβλήματος. Παράλληλα, καλεί την Περιφέρεια Αττικής να αναλάβει τις δικές της ευθύνες, επισημαίνοντας την ανάγκη για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης των εγκεκριμένων έργων ύδρευσης, τα οποία παραμένουν ανεκτέλεστα. Διαβάστε το δελτίο:

«Όλοι μαζί, Κύθηρα-Αντικύθηρα»

«Πάντα στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων για λύσεις»

Οι κάτοικοι και οι φίλοι των Κυθήρων δεν ανέχονται άλλη κοροϊδία από τη δημοτική αρχή στο θέμα της ύδρευσης. Οι αντιδράσεις πλέον λαμβάνουν καταιγιστικό ρυθμό. Καθημερινά παρακολουθούμε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων πολιτών που αυτοοργανώνονται για να επιβάλουν λύσεις, αλλά και για να επιτύχουν τον καταλογισμό των ευθυνών στους υπεύθυνους.

Η παράταξή μας πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη της ανεπάρκειας και του ερασιτεχνισμού του Δημάρχου και όσων τον στηρίζουν. Μαζί με την παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για την άμεση, αλλά και την μακροπρόθεσμη, αντιμετώπιση του προβλήματος ύδρευσης. Η Δημοτική πλειοψηφία αρχικά επιδίωξε να μην συζητηθεί καν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στη συνέχεια  παρέπεμψε για αποφάσεις στο φθινόπωρο… Εμείς είμαστε έτοιμοι να επαναφέρουμε τις προτάσεις μας και να απαιτήσουμε λύσεις. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υποχωρήσουμε παρά τις παντοειδείς πιέσεις που ασκούνται από τον Δήμαρχο και τους υποστηρικτές του (περισσότερα προσεχώς)… Το θέμα είναι απόλυτης προτεραιότητας και δεν χωρούν εγωισμοί.

Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε κάθε ρεαλιστική πρόταση, κάθε κινητοποίηση κατοίκων και παραθεριστών που αποσκοπεί στην εξεύρεση λύσεων για το πρόβλημα της ύδρευσης.

Καλούμε την Περιφέρεια Αττικής να αναλάβει τις δικές της ευθύνες, να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη χρηματοδότηση των έργων ύδρευσης που έχουν ήδη εγκριθεί αλλά δεν υλοποιούνται.

Καλούμε όλους τους Κυθηρίους και τους φίλους των νησιών μας να απαιτήσουν (αλλά και να συμβάλλουν) στην εκπόνηση ενός στρατηγικού μακροπρόθεσμου σχεδίου για την οριστική και βιώσιμη επίλυση του προβλήματος ύδρευσης.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων για κάθε ρεαλιστική λύση.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

sixteen − five =