Δελτίο Τύπου εξέδωσε η μείζων αντιπολίτευση μετά το πέρας της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το νερό. Διαβάστε παρακάτω:

Κύθηρα, Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Όλοι μαζί, Κύθηρα-Αντικύθηρα»

«Κανένας δεν μπορεί να παίζει με το μέλλον των νησιών μας».

-Στην συνεδρίαση δεν ήρθαν, στην ήρθαν.

-Αρχικά υποστήριζαν ότι οι προτάσεις μας για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στα Κύθηρα δεν ήταν καλές. Αφαιρέσαμε λοιπόν ορισμένες και τροποποιήσαμε άλλες (χωρίς βεβαίως να αλλάζει η βασική λογική για άμεσες λύσεις) για να πετύχουμε ευρύτερες συμφωνίες. Συμφώνησαν αλλά δεν τις ψήφισαν…

-Αρχικά έλεγαν ότι δεν χρειαζόταν να προσέλθουν σε καμία τακτική συνεδρίαση ΔΣ γιατί είχαν ενημερωθεί από τον δήμαρχο και άλλα πρόσωπα στα οποία είχαν εμπιστοσύνη! Τελικά προσήλθαν.

-Τώρα λένε ότι θα συζητηθούν οι προτάσεις το φθινόπωρο.

Η δημοτική πλειοψηφία συναγωνίζεται στα ίσα τον αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού στη σαφήνεια δηλώσεων και επιλογών. Αυτό μόνο, τίποτα άλλο…

Η δημοτική πλειοψηφία άγεται και φέρεται από έναν άφαντο Δήμαρχο ο οποίος έχει αποτύχει (μετά από 10ετή θητεία) να λύσει το πρόβλημα της ύδρευσης (και της αποχέτευσης και της αποκομιδής των σκουπιδιών και της ανακύκλωσης και το συγκοινωνιακό και το κτιριακό των σχολείων και και)…

Η δημοτική πλειοψηφία δεν μπορεί πλέον να κρύβεται πίσω από το «εφεύρημα» ότι η αντιπολίτευση «δεν έχει προτάσεις». Η αντιπολίτευση εμφανίστηκε ενωμένη στο συγκεκριμένο ζήτημα, κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες απλά απορρίφθηκαν από τη δημοτική πλειοψηφία χωρίς καμία ουσιαστική εξήγηση.

Η δημοτική πλειοψηφία δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από ορισμένες εκρήξεις δικαιολογημένου θυμού συμβούλων της ελλάσσονος αντιπολίτευσης (οι οποίοι μάλιστα αναγνώρισαν το λάθος τους).

Δυστυχώς για τον Δήμαρχο και τους συμβούλους της πλειοψηφίας, η κατάσταση δεν αλλάζει επειδή οι ίδιοι αρνούνται να τη δουν:

-Οι διακοπές στην υδροδότηση είναι συνεχείς.

-Υπάρχουν οικισμοί που δεν έχουν καθόλου νερό.

-Οι βλάβες στο δίκτυο είναι επίσης συνεχείς.

-Δεν υπάρχει ένα συνεκτικό στρατηγικό σχέδιο για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Εμείς «χτυπήσαμε το καμπανάκι του κινδύνου» στο θέμα της υδροδότησης του νησιού. Καταθέσαμε συγκεκριμένες ρεαλιστικές προτάσεις.

Αποδεικνύοντας τη συναινετική μας διάθεση, δεχθήκαμε τροποποιήσεις στις προτάσεις μας.

Θα είμαστε παρόντες σε κάθε συνεδρίαση του ΔΣ διεκδικώντας λύσεις και καταθέτοντας επεξεργασμένες  προτάσεις για τα καυτά προβλήματα Κυθήρων και Αντικυθήρων.

Υπάρχει όμως ένα μείζον ζήτημα: Τα προβλήματα χρόνο με τον χρόνο μεγεθύνονται, ενώ ο Δήμαρχος και η δημοτική πλειοψηφία είναι αποδεδειγμένα ανίκανοι να τα διαχειριστούν. Ο θυμός των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών των νησιών μας δεν μπορεί να κρυφτεί. Κανένας δεν μπορεί να παίζει με το μέλλον των νησιών μας.

ΥΓ. Εντύπωση προκάλεσε η απουσία του αναπληρωτή Δήμαρχου κ. Κομηνού από την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στης 14/08/2024, ο οποίος δήλωσε ότι νοσεί από κορονοϊό. Αλλα σήμερα παρευρέθηκε στο εορτασμό της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 × three =