σχολείο

Η παράταξη «Όλοι Μαζί, Κύθηρα-Αντικύθηρα» εξέδωσε δελτίο τύπου καταγγέλλοντας τις σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών στο Γυμνάσιο Κυθήρων. Με μόλις τρεις εκπαιδευτικούς και τη διευθύντρια να υπηρετούν, και την επικείμενη αποχώρηση ενός εξ αυτών στις 20 Σεπτεμβρίου, το σχολείο αδυνατεί να λειτουργήσει κανονικά. Η παράταξη καλεί τη δημοτική αρχή και τους φορείς να πιέσουν για άμεση κάλυψη των κενών, επισημαίνοντας ότι οι κάτοικοι των Κυθήρων νιώθουν εγκαταλελειμμένοι από το κράτος, με το θέμα της εκπαίδευσης να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Διαβάστε το δελτίο Τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κύθηρα, Τρίτη 17 Σεπτέμβριου 2024

«Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά μας»

Για μια ακόμη φορά το Γυμνάσιο Κυθήρων ξεκινά τη σχολική χρονιά με σημαντικές ελλείψεις σε καθηγητές. Σύμφωνα με ανακοίνωση από την αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Γυμνάσιο σήμερα υπηρετούν 3 εκπαιδευτικοί και η διευθύντρια, ενώ στις 209 αποχωρεί με άδεια μακράς διαρκείας ένας εκπαιδευτικός… Κατόπιν αυτών «δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί κανονικό πρόγραμμα και επιπλέον υπάρχει ζήτημα με την επιτήρηση των μαθητών κατά τις κενές ώρες», όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Διεύθυνση.

Είναι αυτονόητο πως όλοι οι φορείς, με επικεφαλής τη δημοτική αρχή, πρέπει να πιέσουμε για να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε εκπαιδευτικούς. Η σημερινή κατάσταση είναι απλά
απαράδεκτη. Δεν επιτρέπεται να αγνοεί έτσι επιδεικτικά η κυβέρνηση και το Υπουργείο Πα
ιδείας περιοχές σαν τα Κύθηρα. Οι κάτοικοι βιώνουμε πολλαπλά την εγκατάλειψη από του κράτος.

Η παράταξη μας, «Όλοι Μαζί, ΚύθηραΑντικύθηρα», θεωρεί ζήτημα υψίστης προτεραιότητας για τα Κύθηρα την παροχή άρτιας εκπαίδευσης στα παιδιά μας. Προϋπόθεση για να συνεχίσουν να μένουν γονείς στα νησιά μας είναι να έχουν τα παιδιά ίσες ευκαιρίες στη μάθηση.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seventeen − six =