Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Οι Φίλοι των Μουσείων Κυθήρων σχετικά με την επίσκεψη του Πρέσβη της...

Οι Φίλοι των Μουσείων Κυθήρων σχετικά με την επίσκεψη του Πρέσβη της Αυστραλίας

Φίλοι Μουσείων Κυθήρων

Την Παρασκευή 27 Μαΐου, με την ευκαιρία της επίσκεψης στα Κύθηρα του Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα κ. Αθανάσιου Σπύρου, το Σωματείο των Φίλων Μουσείων Κυθήρων οργάνωσε εκδήλωση στο ανοιχτό θεάτρο του ‘Hidden Retreats’, που βρίσκεται στον Άγιο Προκόπιο στην Πλατιά ‘Αμμο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση του έργου του Σωματείου και ειδικότερα των αρχιτεκτονικών σχεδίων του υπό δημιουργία Μουσείου Μετανάστευσης Κυθήρων στην Αγία Πελαγία. 

Το Σωματείο των Φίλων Μουσείων Κυθήρων μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον Δήμο Κυθήρων, χρηματοδοτεί και συντονίζει την εκπόνηση της αρχιτεκτονικής, της μουσειολογικής και της μουσειογραφικής μελέτης για το Μουσείο. 

Το έργο αυτό έχει θέσει υπό την αιγίδα της η Πρεσβεία της Αυστραλίας στην Ελλάδα. 

Το όραμα των Φίλων Μουσείων Κυθήρων για τη δημιουργία του Μουσείου ανέπτυξε η πρόεδρος του Σωματείου κυρία Ελένη Τζωρτζοπούλου μέσα σε κλίμα συγκίνησης και προσμονής για τη στιγμή που η ιστορία κάθε μετανάστη που έχει σχέση με τα Κύθηρα θα βρει τη θέση της στο Μουσείο Μετανάστευσης. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Στράτος Χαρχαλάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Χαράλαμπος Σούγιαννης και κ. Παναγιώτης Ζαντιώτης, ο πρόεδρος του Κ.Ι.Π.Α. κ. Γεώργιος Κασιμάτης, εκπρόσωποι Δημοτικών αρχών καθώς και πρόεδροι τοπικών φορεών και συλλόγων. 

Ιδιαίτερη θέση ανάμεσα στους καλεσμένους είχε ο κ. Γεώργιος Καψάνης γιος του αείμνηστου Παναγιώτη Καψάνη. Ο Παναγιώτης Καψάνης τη δεκαετία του ’50 δώρισε ένα οικόπεδο στην κοινότητα της Αγίας Πελαγίας για να κτιστεί Δημοτικό Σχολείο. Όταν το σχολείο έπαψε να λειτουργεί το οικόπεδο πέρασε στην κυριότητα του Δήμου Κυθήρων. Σε αυτό το οικόπεδο μετά την ολοκλήρωση των μελετών πρόκειται να προχωρήσει ο Δήμος στην ανέγερση του Μουσείου. 

Σήμερα με καμάρι η οικογένεια Καψάνη, οι ίδιοι μετανάστες, περιμένουν με πολύ ενθουσιασμό τη λειτουργία του Μουσείου Μετανάστευσης. 

 ΦΙΛΟΙ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ, Καραβάς, Κύθηρα, ΤΚ 802 00 Τηλ: 27360 33588 Email: fmk@email.com 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four × one =

Exit mobile version