masha-zusman

Στην Ουκρανή ζωγράφο, σχεδιάστρια και χαράκτη, Masha Zusman, είναι αφιερωμένη η τέταρτη διαδικτυακή παρουσίαση της σειράς «ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ», που προσφέρει το «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ».

Το έργο της Zusman θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι Κυθήριοι την Κυριακή, 13 Μαρτίου στις 18:30, μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

Για την σύνδεση, απευθυνόμαστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Topic: Creative Kythera- Masha Zusman
Time: Mar 13, 2022 18:30 Athens

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/85383988347?pwd=SHVEY09vUEhKQ2R5SHYrQTB3TUdWZz09

Η Masha Zusman γεννήθηκε στο Χάρκοβο της Ουκρανίας, μετανάστευσε στο Ισραήλ σε εφηβική ηλικία και τα τελευταία πέντε χρόνια, ζει μεταξύ Κυθήρων και Τελ Αβίβ. Ασχολείται κυρίως με ζωγραφική, σχέδιο και χαρακτική, χρησιμοποιώντας απλές πένες Μπικ σε χαρτί και ξύλο. Τα έργα της μαρτυρούν, αφενός τις επιδράσεις της παράδοσης αφηρημένης τέχνης και αφετέρου των επίπονων διακοσμητικών χειροτεχνιών.

Οι επαναλαμβανόμενες εικόνες στα έργα της, άνθη, φυτά και ζώα, είναι ριζωμένες στις διακοσμητικές παραδόσεις, σε μύθους και ιστορίες και σε θρησκευτικά και λαογραφικά σύμβολα. Λαμβάνει υπόψη της, τις ιδιαιτερότητες της ξύλινης επιφάνειας πάνω στην οποία εργάζεται, παράγοντας έργα στα οποία η τάξη και το χάος, η πραγματικότητα και η μαγεία, η λογική και η φαντασία, συνεργάζονται.

Η εργασία της έχει παρουσιασθεί σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο Ισραήλ, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το 2005, η Zusman συνίδρυσε τη γκαλερί Barbur στα Ιεροσόλυμα, έναν ανεξάρτητο, κοινωνικά υπεύθυνο χώρο, οργανωμένο από καλλιτέχνες, με τον οποίο συνεργάζεται ακόμα. Είναι ακτιβίστρια και διδάσκει στην ακαδημία τέχνης και σχεδίου Bezalel στα Ιεροσόλυμα από το 2007.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 × 5 =