Δευ, 15 Δεκ 2025
15.5 C
Cythera

Οι Δημοκρατικοί ετοιμάζονται για βαριές απώλειες στις ενδιάμεσες εκλογές

Πέφτει η δημοτικότητα του προέδρου Μπάιντεν.

Η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν μειώθηκε οριακά αυτή την εβδομάδα στο 39%, στοιχείο που υπογραμμίζει τις προβλέψεις πως το Δημοκρατικό Κόμμα θα υποστεί βαριές απώλειες στις σημερινές ενδιάμεσες εκλογές, υπέδειξε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos που διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς και μεταδόθηκε από αυτό το τελευταίο χθες Δευτέρα.

Βασικό εύρημα της διήμερης έρευνας είναι ότι το ποσοστό του εκλογικού σώματος που εγκρίνει το έργο του κ. Μπάιντεν στο αξίωμα υποχώρησε κατά μία μονάδα, κοντά στο ναδίρ της ως τώρα θητείας του (36%).

Η παράταξη του ενοίκου του Λευκού Οίκου οδεύει να απολέσει τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων σήμερα, αν όχι και αυτόν της Γερουσίας, και το χαμηλό ποσοστό της δημοτικότητάς του είναι ανάμεσα στους παράγοντες που το εξηγούν.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ινστιτούτου μελετών Center for Politics του πανεπιστημίου της Βιρτζίνιας, οι Ρεπουμπλικάνοι θα εξασφαλίσουν με άνεση σήμερα την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, κερδίζοντας 24 έδρες, ενώ θα εξασφαλίσουν επίσης πολύ οριακή πλειοψηφία στη Γερουσία.

Η απώλεια του ελέγχου έστω και ενός από τα δύο σώματα θα σηματοδοτούσε την παράλυση των προσπαθειών προώθησης του προγράμματος του κ. Μπάιντεν για το υπόλοιπο της θητείας του. Αν όπως προεξοφλείται οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίσουν την πλειοψηφία στη Βουλή, θα μπορούν να κινήσουν διάφορες πολιτικά αιματηρές έρευνες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέλαβε την εξουσία εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού και η θητεία του σημαδεύτηκε από τον αντίκτυπο της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης στην αμερικανική οικονομία και τελευταία τον υψηλό πληθωρισμό.

Η δημοτικότητα του κ. Μπάιντεν παραμένει κάτω από το 50% από τον Αύγουστο του 2021 και φέτος πλησίασε, μολονότι δεν έφθασε, τα επίπεδα της δημοτικότητας του προκατόχου του, του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ, που είχε κατακρημνιστεί στο 33% τον Δεκέμβριο του 2017.

Στη δημοσκόπηση αυτής της εβδομάδας,το ένα τρίτο των ψηφοφόρων χαρακτήρισε την οικονομία το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, ποσοστό πολύ υψηλότερο από τον έναν στους δέκα που υπέδειξε την εγκληματικότητα και τον έναν στους 15 που θεωρεί πως είναι ο τερματισμός του δικαιώματος στην άμβλωση με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου τον Ιούνιο.

Η κυλιόμενη εθνική δημοσκόπηση διενεργήθηκε μέσω διαδικτύου, στην αγγλική γλώσσα, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.004 ενηλίκων, εκ των οποίων 424 δήλωσαν υποστηρικτές των Δημοκρατικών και 390 υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ∓ 4%.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Δήμος Κυθήρων: Τα νέα δεδομένα για τις λιμενικές υποδομές σε Κύθηρα και Αντικύθηρα

Σημαντικές εξελίξεις στον τομέα των λιμενικών υποδομών ανακοινώνει ο...

Έφυγε από τη ζωή ο Αναστάσιος Χρυσαφίτης από τον Ποταμό

Με βαθιά θλίψη η τοπική κοινωνία των Κυθήρων αποχαιρετά...

Νέο εστιατόριο στο Σόχο από τον σεφ Νίκο Πουλμέντη

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος ομογενής σεφ Νίκος Πουλμέντης (Nicholas Poulmentis)...

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οι 15 συλληφθέντες

Το κατώφλι της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας περνούν οι 15 εκ των 16...

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στη μείωση της φοροδιαφυγής

Άλματα στην καταπολέμηση μείωση της φοροδιαφυγής καταγράφει η Ελλάδα,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img