Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμού Κυθήρων εξέδωσε ανακοίνωση δηλώνοντας την αμέριστη στήριξή του στις κινητοποιήσεις των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών του Γυμνασίου και Λυκείου Κυθήρων, οι οποίοι αντιδρούν έντονα στις συμπτύξεις τμημάτων και τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών. Ο Σύλλογος τονίζει ότι η εκπαίδευση είναι ένας από τους πιο ευαίσθητους τομείς της κρατικής λειτουργίας, καθώς διαμορφώνει το μέλλον της χώρας, και ότι τέτοιες ενέργειες, αντί να λύνουν τα προβλήματα, τα επιδεινώνουν και προκαλούν περαιτέρω εντάσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου, είναι έτοιμοι να προσφέρουν κάθε υποστήριξη που θα τους ζητηθεί, ενώ παράλληλα έχουν αποφασίσει να στείλουν email διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, ζητώντας την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας για την κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών.

Αυτή η στήριξη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποταμού έρχεται να προστεθεί στο κύμα διαμαρτυριών που λαμβάνει χώρα στα Κύθηρα, με την τοπική κοινωνία να δείχνει την ανησυχία της για το μέλλον της εκπαίδευσης στο νησί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × five =